Musorujsag
Élő Eredmények

Az utolsó pillanatra hagyja új autója bemutatóját az Alpine csapata

Az utolsó pillanatra hagyja új autója bemutatóját az Alpine csapata

Alpine
Ha az Alpha Tauri lépett, a tavalyi nagy ellenfél Alpine sem maradhat ki. Az olaszok után a franciák is kitűzték a bemutatójuk dátumát.

Az előző bajnokságban a hajráig szoros csatát vívtak egymással a konstruktőri bajnokság ötödik helyéért. Azt végül az Alpine szerezte meg. Az Alpha Taurinak most sikerült megelőznie a riválist, ám csak kevéssel. Azok után, hogy a faenzaiak közölték, február 14-én prezentálják a 2022-es autójukat, az Alpine is előállt a maga időpontjával.

Fernando Alonso és Esteban Ocon új versenygépe február 21-én mutatkozik be, vagyis két nappal a barcelonai első teszt előtt. Ezzel egyelőre az Alpine-é az eddigi legkésőbbi bemutatódátum.

A tavaly nevet és arculatot váltó enstone-i gárda az idei modelljét A522-esnek nevezte el, és annak első beindítására már a múlt héten sor került.

A csapatnál komoly változások várhatók az új idény kezdete előtt. Marcin Budkowski és Alain Prost már távozott a vezetőségükből, s a hírek szerint az Aston Martint elhagyó Otmar Szafnauer lehet az új csapatfőnök. Az amerikai állítólag egy erős támogatót, a BWT-t is hoz magával Silverstone-ból, aminek következtében változni fog az autók festése: az eddigi kék külső rózsaszínnel egészülhet ki.

Emellett arról is lehet hallani pletykákat, hogy Szafnauert más szakemberek is követik, például az Aston Martin technikai igazgatója, Andrew Green.

Az Alpine eredetileg a 2022-es szabályváltozásokban látta a nagy áttörés lehetőségét, és miközben versenyzői hiszik is, hogy az élmezőnybe emelkedhetnek idén, a márka ügyvezetője, Laurent Rossi tavaly óvatosságra intett, és jelezte, 3-4 évre is szükségük lehet, mire stabil élgárdává fejlődnek.

Az F1 téli menetrendje:

február 10. – az Aston Martin bemutatója (Gaydon)

február 11. – a McLaren bemutatója (Woking)

február 17. – a Ferrari bemutatója

február 18. – a Mercedes bemutatója és bejáratása (Silverstone)

február 21. – az Alpine bemutatója

február 23-25. – 1. előszezoni teszt, Barcelona

március 10-12. – 2. előszezoni teszt, Bahrein

További tartalmak