Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton vs. Russell – nem lesz baj!

Hamilton vs. Russell – nem lesz baj!

F1i
David Coulthard és Damon Hill is véleményezte az egyik legjobban várt idei párosítás helyzetét.

Lewis Hamilton hosszú elcsendesülési időszakának napi elemzése mellett folyamatos beszédtéma a csapattársára, de ezzel együtt akár rá is váró kihívás. George Russell érkezése egyelőre teljes kérdőjel a Mercedes csapaton belüli helyzetet tekintve, hiszen több forgatókönyv is létezik, köztük például az, hogy ha az ifjú brit kihívás elé állítja Hamiltont, akkor mit reagál rá a csapatvezetés.

2020-ban beugróként kishíján győzelmet szerzett Russell, ám a technika meghiúsította az átütő sikert. A bemutatkozás a Mercedesnél így is figyelemreméltó volt.

George Russell a futam után (Fotó: Formula1/Twitter)

Talán éppen ezért is gondolja az egykori Forma—1-es versenyző, David Coulthard, hogy az ifjú kihívónak igenis csatában kell lennie a hétszeres világbajnokkal.

„Azt gondolom, hogy George rendszeresen versenyben lesz Lewisszal és felül is múlhatja őt„ – mondta Coulthard a The Telegraphnak. „De azt is gondolom, hogy ez egy ébresztő is lesz számára. Ő még csak „kiskutya” és a kiskutyák olykor odapisilnek a szőnyeg közepére.”

George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA) George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: MTI/EPA)

Ezzel a párosítással valóban érdekes duója lesz a Mercedesnek, hiszen a Forma—1 történelmének egyik legsikeresebb versenyzőjét eresztik össze a jelenlegi egyik legtehetségesebb feltörekvőnek tartottal. A múltban ezzel már akadtak problémák, de Coulthard korábbi csapattársa, Damon Hill szerint ezúttal nem lesz gond.

„Nagyszerű lesz látni mindezt” – mondja Hill a Motorsport.com-nak adott nyilatkozatában. „Biztos vagyok benne, hogy Lewis bátorítja majd. Nem hiszem, hogy rosszra fordulna a kapcsolat kettejük között.”

George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Lewis már felismerte, hogy a sportbeli élete rövidebb, mint George-é, ezért úgy vélem, hogy, ha arra lesz szükség, támogatja majd.”

„George-on múlik, hogyan kezeli a helyzetet. Úgy is megközelítheti, hogy „ő az ellenségem, meg akarom leckéztetni”. De lehet, hogy nem ez lenne a legokosabb döntés a részéről, pláne, ha Lewisszal nézel szembe” – Hill azonban hozzátette, Russellnek mindene megvan, amire csak szüksége van ahhoz, hogy a legjobbak ellen harcolhasson.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: Mercedes)

További tartalmak