Musorujsag
Élő Eredmények

Elismerte az FIA, Masi elveszítheti pozícióját

Elismerte az FIA, Masi elveszítheti pozícióját

BBC
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsportokért felelős főtitkára, Peter Bayer nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az előző évben – főleg a szezonzáró után – sokat kritizált versenyigazgató, Michael Masi elveszíti pozícióját.

Bár a szezonzáró vitatott biztonsági autós döntése miatt került a figyelem középpontjába, a versenyigazgatót, Michael Masit a 2021-es szezon során több alkalommal is bírálták a csapatok, versenyzők és szakértők egy-egy lépése után. Az Abu-dzabi Nagydíjon történteket viszont az FIA is komolyan kivizsgálja, több forrás szerint pedig a szakember pozíciója is veszélybe került.

Felmerült, hogy menesztik, de az is, hogy áthelyezik, míg legutóbb arról is cikkeztek, maradhat az FIA-nál, de segítőket kap, hiszen a teljes struktúrát átalakítják. Hogy a tárgyalások során ezek mind felmerültek, azt a szövetség motorsportokért felelős főtitkárja, Peter Bayer is megerősítette.

A szakember ugyan elégedett kollégája munkájával, elárulta, megtörténhet, hogy menesztik posztjáról a 2022-es szezon előtt. „Michael több szempontból is szuper munkát végzett, és ezt közöltük is vele. De azt is, hogy fennáll a lehetősége annak, hogy új versenyigazgatónk lesz” – nyilatkozta Bayer egy elismert osztrák újságírónak, Gerhard Kuntschicknak.

Lewis Hamilton a biztonsági autó mögött (Fotó: XPB)

„Megvizsgáljuk a versenyigazgató különböző feladatainak felosztását is, jelenleg ugyanis a versenyigazgató sportigazgató, biztonsági és pályadelegált is egyben. Ez egyszerűen túl sok volt. Ezek a szerepek több ember között oszlanának meg. Ez csökkenti a rá nehezedő terheket” – folytatta.

Bayer azt is elhintette, hogy 2022-ben véget vehetnek annak a szintén sokat kritizált opciónak, hogy a csapatvezetők a futam során kommunikálhatnak a versenyigazgatóval, ezzel befolyásolva őt az egyes döntések során, és ezzel megakasztva munkáját, elnyújtva a döntéshozatali időt (ez egyesek szerint hozzájárult az abu-dzabi finálé vitás döntéseihez is).

„A csapatvezetőknek továbbra is lehetőségük lesz a futam alatti interakcióra, továbbra is lehetőséget kell biztosítani számukra, hogy kérdezzenek. De akarunk építeni egy olyan alkalmazottat, aki fogadja ezeket a kérdéseket. A jövőben a versenyigazgató a feladatára tud majd koncentrálni, többé nem fogják megzavarni” – emelte ki.

FIA logó (Fotó: XPB)
Borítókép: Michael Masi (Fotó: XPB)

További tartalmak