Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ilyennek sem láttad még Räikkönent

Ilyennek sem láttad még Räikkönent

F1 Instagram
Búcsúzott a két csapattárs – és akkor olyannak látod a Jégembert, amilyennek talán még soha.

Múlnak az évek! Eddig ez így elég szokványos. A gyerekek felnőnek, fiatalon mindenbe benne lesznek, aztán úgy 40 környékén elkezdhet változni az élet. Már nem forr annyira a vér, már tudja az ember, hogy mit veszíthet, és éppen ezért azt is, hogy mi a fontos és mi nem. Kimi Räikkönent fiatalon is olyan versenyzőnek ismertük meg, aki ki tudta választani, hogy mi a fontos és mi nem az, de családapaként bővülni látszik a repertoár, vagy legalábbis a fókuszpont kezd eltolódni új irányba.

A Forma-1 az Instagram oldalán közzé tett egy részletet abból a kisfilmből, ami Räikkönen utolsó versenyéről szól. A kivágott jelenet a búcsúzkodást örökítette meg, de nem a Forma-1-től, hanem a csapattárstól, Antonio Giovinazzitól.

„Köszönj el Anontiótól” – mondja Räikkönen a részlet kezdetén a kislányának, Riannának. „Kívánj neki boldog karácsonyt és boldog új évet!” – jönnek a további atyai instrukciók. Ölelés, búcsúzkodás jön, melyből látszik, hogy a két versenyző nem csak a hírek szerint, de valóban nem volt rossz kapcsolatban. Habár hozzá kell tenni, hogy ahogyan azt Sebastian Vettel mondta: „Nem hiszem, hogy Kimivel össze lehet vitatkozni, vagy kifogás merülhet fel vele szemben. Ha mégis, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem vele van a baj” – vagyis Räikkönennel nem nehéz jóban lenni.

De, ami még ennél is érdekesebb, a kis videóban látjuk, hogy a korral és talán az apasággal való változás nem kerülhette el Kimi Räikkönent sem: „Vigyázz magadra hazafelé, oké? Vigyázz magadra és majd hívunk téged, jó?” – mondja 2007 világbajnoka a Forma-1-től szintén távozó Giovinazzinak.

Mindenki szerette a Jégembert Jégemberként viselkedni, de talán nem olyan rossz látni, hogy ő is emberből van. Sokan fogják hiányolni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

További tartalmak