Musorujsag
Élő Eredmények

A szezonzáró után biztonsági őrök védték Latifit

A szezonzáró után biztonsági őrök védték Latifit

The Race
A Williams versenyzője, Nicholas Latifi a Mercedes dolgozóitól és Lewis Hamiltontól is kapott támogató üzenetet a tavalyi szezonzárót követően, ahol az ő balesete indította el azt az eseménysorozatot, melynek végén a brit klasszis elbukta a bajnoki csatát.

Akaratlanul is a szezonzáró egyik főszereplője lett a Williams kanadai versenyzője, kinek futam végi balesete miatt küldték pályára a biztonsági autót, ami végül egy utolsó fordulatot – és egy vitatott esetet – vitt a 2021-es szezonba; az addig vezető Lewis Hamilton ennek következtében veszítette el bajnoki esélyét, Max Verstappen pedig így tudta érvényesíteni gumielőnyét.

A fináléban játszott szerepe miatt Nicholas Latifi számos dühös üzenetet kapott, egy héttel a futam után pedig elárulta, ezek között bizony halálos fenyegetések is voltak. Erről egy őszinte bejegyzésben írt, melyben a közösségi oldalak negatívumaira is rámutatott.

Noha a kanadai nemrég arról beszélt, már túllépett a történteken és igyekszik csak 2022-re koncentrálni, a Williams bemutatója után természetesen a finálé és az utána kapott üzenetek is szóba jöttek. A kérdésekre válaszolva elárulta, a Mercedes dolgozóitól és Hamiltontól is kapott támogató üzenetet, a történtek után pedig elgondolkodott azon, hogy testőröket fogad.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

„Ott voltak a szélsőséges, halálos fenyegetések, ami már tényleg túlmegy egy bizonyos határon” – fogalmazott a kanadai. „Fontos volt megfogalmazni a közleményt. Egy kicsit vívódtam, mi lenne a legjobb módja a helyzet kezelésének.”

„Az is egy lehetőség volt, hogy figyelem kívül hagyom és visszatérek a közösségi médiához, mint általában. De úgy éreztem, hogy ez most egy jó lehetőség arra, hogy a platformot egy fontos üzenet átadására használjam. Az Abu-Dzabi utáni első nap eléggé kellemetlen volt, két nap után túlléptem rajta, de ott voltak ezek az emberek, akik nem kezelték túl jól a helyzetet bármilyen okból kifolyólag, és ennek nagyon súlyos következményei is lehetnek” – magyarázta.

„Ami a támogatást illeti, Lewis pár nappal később küldött nekem egy üzenetet. Közvetlenül azelőtt, hogy megosztottam a közleményem. Nem megyek bele a részletekbe, hogy mit írt. A Mercedes más csapattagjaitól is kaptam támogató üzeneteket. Nagyon jó volt látni, hogy több versenyzőtől, csapattól különböző szériákból kaptam üzeneteket. Ez bátorított” – fogalmazott.

„Őszintén ez is felmerült” – jelentette ki, amikor arról kérdezték, elgondolkodott-e azon, hogy testőröket fogad. „Néhányak számára ez ostobán hangozhat, de végső soron nem tudhatod, mennyire komolyak az emberek. Elég lehet egy részeg szurkoló a reptéren, vagy összefutni valakivel, akinek rossz napja van, és valaminek a hatása alatt áll, és ilyen szélsőséges véleményt fogalmaz meg. Elég egy ember a millióból. Néhány nappal a futam után, amikor visszatértem Londonba, voltak velem biztonsági emberek, amikor ügyeket intéztem. Elmentem a barátnőmmel a Winter Wonderlandbe, és ott voltak. Viccesen hangzik, bután hangzik, de komolyan vettük a fenyegetéseket, mert nem tudhatod, mi történik. Sajnos ez a világ része, amiben élünk” – zárta gondolatát.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)
Borítókép: Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

További tartalmak