Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ocon vállalta a felelősséget, bocsánatot kér Schumachertől

Ocon vállalta a felelősséget, bocsánatot kér Schumachertől

GPFans
Az Alpine francia versenyzője, Esteban Ocon vállalta a felelősséget a Mick Schumacherrel történt bahreini ütközésért, és jelezte elnézést kér fiatal riválisától, amiért hátráltatta őt a szezonnyitó futam elején.

Ocon a hatos kanyarnál próbálta megelőzni német ellenfelét, manővere azonban koccanással végződött: a francia megforgatta ellenfelét, aki ugyan folytatni tudta a megmérettetést, de időt veszített és abroncsait is „leradírozta”. Az esetet természetesen az FIA is azonnal kivizsgálta, és még a futam során döntést is hozott.

Ennek értelmében Ocon öt másodperces büntetést kapott, amit első kerékcseréje során töltött le. Ez végül nem akadályozta meg abban, hogy fontos pontokat szerezzen: miután az első körös bakit leszámítva stabilan, magabiztosan versenyzett, hetedikként ért célba.

Esteban Ocon és Mick Schumacher (Fotó: XPB)

A versenyt követően őszintén vállalta a felelősséget az első kanyarban történtek miatt. „Mindenképp bocsánatot kell kérnem Micktől az incidens miatt, ami egyértelműen az én hibámból következett be” – fogalmazott. „Nem voltam eléggé közel hozzá ahhoz, hogy véghez tudjam vinni ezt a manővert” – tette hozzá.

„Reméltem, hogy Mick észrevesz, de nem így történt, szóval összeütköztünk. Csak szeretnék elnézést kérni tőle. Örülök, hogy végül 360 fokos volt a fordulat és meg tudta menteni a versenyét, és végső soron nem sikerült meg az autója” – tette hozzá.

Versenyével kapcsolatban a francia kiemelte, elégedett volt annak alakulásával és az eredményével is. „Az ütközés után nagyon jól alakult a futam. Erős verseny volt. Az első etapban is erős tempót diktáltunk, és voltak jó előzési manővereink is. A stratégia is rendben volt. Mindkét autóval pontot szereztünk, ezt az eredményt pedig természetesen elfogadjuk” – mondta.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon és Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak