Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az FIA átvizsgálta Sainz autóját

Az FIA átvizsgálta Sainz autóját

RacingNews365
Egy, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott dokumentum hivatalosan is megerősítette, hogy a Bahreinben másodikként célba érkező Carlos Sainz autóját szúrópróbaszerűen leellenőrizték a futam után. És mindent rendben találtak.

Remekül indult az előző két szezonban gyengén teljesítő Ferrari 2022-es szezonja: az olaszok kettős győzelmet ünnepeltek Bahreinben, miután Charles Leclerc – néhány kört leszámítva – magabiztosan vezette a sort, Carlos Sainz pedig profitált a címvédő, Max Verstappen műszaki hibából adódó kieséséből.

Mint kiderült, a futam után egy véletlenszerű technikai ellenőrzésen is átestek, és azt követően is fellélegezhettek, a szövetség ugyanis nem talált szabálytalanságot a vizsgált versenygépen (ez Sainz autója volt).

FIA logó (Fotó: XPB)

Az FIA technikai delegáltja, Joe Bauer által jegyzett dokumentumból kiderült, hogy Sainz versenygépét „alaposabb fizikai vizsgálatnak” vetették alá. A szövegből megtudtuk, hogy karosszériaelemeket, kerékborításokat, keréktárcsákat valamint kerékanyákat is ellenőriztek az 55-ös rajtszámú Ferrarin.

A szóban forgó FIA-s dokumentum végül megerősítette, Sainz vizsgálat alá vont versenygépén minden górcső alá vett alkatrész megfelelt a királykategória 2022-es szabálykönyvében rögzített előírásoknak.

Ami a vizsgálatokat illeti, az FIA a szezonnyitó előtt jelentette be, hogy 2022-ben még alaposabban igyekszik majd átvizsgálni a versenygépeket, a folytatásban ugyanis lézeresen is ellenőrizik majd őket (kezdetben szintén véletlenszerűen kiválasztott versenygépeket vetnek alá az új eljárásnak is, de ennek a módszernek az alkalmazását később kiterjesztenék a teljes mezőnyre).

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak