Musorujsag
Élő Eredmények

Steiner: Schumacher jól van, már beszélt az édesanyjával

Steiner: Schumacher jól van, már beszélt az édesanyjával

Haas
Óriási baleset szakította félbe a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzését. Mick Schumachert a pálya orvosi központjába vitték, a hírek szerint eszméleténél van.

A 9. idővel állt Mick Schumacher a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérő edzésének második felvonásában, F1-es pályafutása első Q3-as továbbjutása volt a tét. A Haas versenyzője 5 perccel a leintés előtt újabb gyorskörnek vágott neki, amikor a 10-11-12-es kanyarkombinációban elkövetett egy hibát. Autója felugrott a kerékvetőre, elveszítette a hátulját, majd menetiránnyal szembe fordulva csapódott a betonfalnak.

A baleset a hírek szerint 272 km/órás tempónál történt, abban az autó kerekei is leszakadtak, és mint a mentés közben kiderült, az autó hátsó része (a váltónál) is levált a túlélőcelláról. Utóbbi egyébként egy 2022-es biztonsági szabályváltozás következménye, amit az FIA Romain Grosjean 2020-as bahreini balesete nyomán vezettek be.

A Haas nem sokkal a baleset után jelezte, versenyzője tudatánál van. Mentővel szállították a pálya orvosi központjába.

Günther Steiner csapatfőnök a Servus TV-nek nyilatkozva elmondta: „Jól van, tudatánál van, már beszélt az édesanyjával, és lehet vele beszélni. Nincsenek látható sérülései. ”

Időközben a Haas csapata is közleményt adott ki. „Megerősítjük, hogy Mick fizikálisan a jelek szerint rendben van. Beszélt már az anyukájával. Kórházba viszik, és elővigyázatosságból megröntgenezik, de az FIA még várja a híreket erről. Ők szolgálnak majd a következő információkkal.”

A szövetség megerősítette, a pálya orvosi központjában elvégzett vizsgálatok alapján Schumacher nem sérült meg, de elővigyázatosságból további vizsgálatok várnak rá egy helyi kórházban. A versenyzőt helikopterrel szállították el a pályáról.

Schumacher balesete a második volt az időmérő edzésen. A Q1-ben Nicholas Latifi is a falban kötött ki, ő kisebb becsapódással megúszta, és nem esett baja.

Borítókép: Mick Schumacher összetört Haasa (Fotó: XPB)

További tartalmak