Musorujsag
Élő Eredmények
×

Häkkinen: A Mercedesnek nagyon gyorsan össze kell kapnia magát

Häkkinen: A Mercedesnek nagyon gyorsan össze kell kapnia magát

Unibet
A korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen csodálattal figyelte Charles Leclerc és Max Verstappen valamint a Ferrari és a Red Bull szaúdi összecsapását. Ami a harmadik nagycsapatot illeti, a Mercedesnek érzése gyorsan össze kell kapnia magát, ha utol akarja érni a riválisokat.

Már a szezonnyitó bahreini futam is jelezte, 2022 is izgalmas csatákat hozhat majd, Leclerc és Verstappen ugyanis a verseny egy pontján látványos párharcot vívott a pályán. Egy héttel később aztán ők ketten még komolyabb csatába keveredtek: a Red Bull és a Ferrari között kisebb volt a különbség, Leclerc és Verstappen összecsapása pedig még kiélezettebb volt.

Ezt a küzdelmet a korábbi kétszeres bajnok, Mika Häkkinen is kiemelkedőek látványosnak és izgalmasnak nevezte, amikor – mondhatni, már szokásának megfelelően – mögöttünk lévő versenyhétvége eseményeit összegezte.

„Fantasztikus küzdelem volt ez a győzelemért” – írta. „Charles és Max legjobb formáját láthattuk, és csodás volt látni, mennyire kiegyenlített az ő csatájuk. Egyértelmű, hogy roppantmód tisztelik egymást, és bíznak egymásban, amikor ennyire szoros a küzdelmük. Lenyűgöző volt, ahogyan a DRS-t használták, hogy stratégiai előnyhöz jussanak.”

Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

„Szerintem Max tökéletesen időzített a csata során, igaz, az, hogy 300 kilométernyi verseny után mindössze fél másodperc döntött, jól mutatja, mennyire szoros volt a küzdelmük” – jegyezte meg, majd a jelenlegi erőviszonyokra is kitért.

„Két futam után láthatjuk, hogy hatalmas erőviszonybeli váltás történt. A szezonnyitó óta tudtuk, hogy Charles hihetetlenül erős lehet, és a csapattársa, Carlos Sainz is jól támogatja őt. Most pedig, hogy úgy tűnik, a Red Bull megoldotta a problémáját, ami miatt mindkét autó kiesett, én úgy látom, a két csapat ugyanolyan versenyképes. Jó látni, hogy ennyire közel vannak egymáshoz, a kérdés tehát az, ki fejleszt majd gyorsabban. A hétfőtől szombati tartó fejlesztés dönt vasárnap” – fogalmazott.

Ami a fejlesztést illeti, a finn szerint ezen a téren a Mercedesnek nagyon össze kell kapnia magát, ha gyorsan javítani akar. „A Mercedesnek jelentős problémákat kell megoldania, ha utol akarja érni a Red Bullt és a Ferrarit. Elég gyorsan kell ezt megtenniük, mert a két élcsapat is nagyon keményen fejleszt. Furcsa volt látni, hogy a Mercedes autói az 5. és a 16. helyről indulnak, és azt is, hogy Lewis Hamilton egyértelműen elégedetlen volt az autóval” – zárta gondolatát.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak