Musorujsag
Élő Eredmények
×

Schumacher: Nem azért baleseteztem, mert nagyobb volt a nyomás

Schumacher: Nem azért baleseteztem, mert nagyobb volt a nyomás

RacingNews365
A Haas versenyzője, Mick Schumacher nem gondja, hogy a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjén elszenvedett nagy balesetben szerepet játszott volna az, hogy komolyabb teljesítménykényszer alatt állt.

A bahreini nyitóhétvégén az egyéves kihagyás után visszatérő új csapattárstól elmaradó Mick Schumacher Szaúd-Arábiában többek szerint komolyabb nyomás alatt versenyzett, hiszen bizonyítania kellett, hogy fel tudja venni a harcot a dánnal – és ez a teljesítménykényszer is hozzájárulhatott az időmérőn elszenvedett balesethez.

Ami teljesítményét illeti, a német valóban meggyőzőbb volt Szaúd-Arábiában, mint egy héttel korábban, hiszen akkor is Q3-at érő pozícióban állt, amikor az időmérő második szakaszán elszenvedte az ijesztő balesetet.

Amikor megkérdezték, ütközésében szerepet játszhatott-e az, hogy extra nyomás alatt kellett versenyeznie, a német egyértelmű választ adott. „Nem. Azt hiszem, ha az ember be akar kerülni a Q3-ba, akkor egyébként is a határon megy, szóval keményen kell nyomnia. Én is ezt tettem. A szél egész nap változott, talán ez is közrejátszott.”

Mick Schumacher összetört autója (Fotó: XPB)

 

Versenyzői pályafutása során Schumacher természetesen több balesetet is elszenvedett már, a múlt szombati azonban minden eddiginél komolyabbnak tűnt. Akkor, amikor őt is megkérdezték, ez volt-e a legnagyobb balesete, kiemelte, a fő különbséget az eddigiekhez képest a tempó jelentette.

Ezt követően az F1 biztonságának fejlődését is komoly dicsérettel illette. „A sebesség itt azért egy kicsit más. Szerencsére az autók – amellett, hogy a tempó ennyire nagy – biztonságosabbak lettek. Azt hiszem, a biztonság terén tavalyhoz képest is vagy 300 százalékos a javulás. Szóval ez a fejlődési ütem őrületes” – fogalmazott.

Elárulta, az utolsó pillanatokban, amikor már tudta, mekkora becsapódás jön, fel tudott készülni arra, ami történni fog. „Mondjuk úgy, hogy miután elveszítettem az autó hátulját, tudtam, mi következik, szóval fel tudtam készülni a becsapódásra” – mondta.

Mick Schumacher autója (Fotó: XPB)
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak