Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Két nagyszerű futam, de két pont

Alonso: Két nagyszerű futam, de két pont

F1i
Az Alpine spanyol klasszisa, Fernando Alonso úgy érzi, két nagyszerű futammal kezdte az évet, ehhez képest azonban csupán két világbajnoki egységet gyűjtött, biztosra veszi tehát, hogy az ő és a csapat teljesítménye is jobb, mint az eredmények sugallják.

A rutinos versenyző egy kilencedik helyezéssel nyitotta a szezont Bahreinben, elmondása szerint azonban előbb is végezhetett volna, hiszen motorja nem volt száz százalékos. Egy héttel később Szaúd-Arábiában előkelőbb pozícióban haladt, motorjával viszont még komolyabb problémák adódtak: ezúttal egy műszaki hiba miatt fel kellett adnia a küzdelmet.

Ami a kezdést illeti, Alonso kijelentette, az Alpine tempójával és saját teljesítményével is elégedett volt, ugyanakkor kiemelte, a jelenlegi eredmények nem adják vissza jól azt, hogyan kezdte az évet ő és a francia alakulat.

„Két nagyszerű versenyem volt” – fogalmazott a kétszeres világbajnok. „Bahreinben sajnos nem volt a legjobb a taktikánk a kezdőgumikkal, ami az egész futamot befolyásolta. És a motor sem volt jó. Szaúd-Arábiában nagyon gyors voltam az időmérőn, de peches is, mert volt, akinek már nem maradt új gumija, és végül a használt bizonyult gyorsabbnak.”

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„A futamon vissza kellett előzni néhány autót, és vissza kellett kapaszkodnunk abba a pozícióba, ami a hétvégén természetes volt számunkra, ami az ötödik, hatodik hely lehetett. Aztán jött egy kiesés. Kiábrándító, hogy két remek hétvége után csak két pontom van” – mutatott rá.

Megjegyezte, az eddig látottak alapján bízik abban, hogy a szezon során szerezhet néhány jó eredményt, de attól még bosszantja, hogy az első két hétvégén elveszített néhány egységet. „A tabellán hatodik, vagy hetedik is lehetnék, nem ott, ahol most állok. És nem azért nem állunk ott, mert nem érdemelnénk meg, hanem mert nem tudtuk maximalizálni a pontokat” – mondta.

„Az Alfa Romeo itt-ott gyorsabbnak tűnik, a Haas Bahreinben nagyon gyors volt, (George) Russell legutóbb remekül ment, de nem kiemelkedően. Ott vagyunk a játékban, és csak rajtunk múlik, hogy előrelépjünk. Lehet, nem mi vagyunk a harmadik leggyorsabbak, de úgy tűnik, következetesek is lehetünk, a kiesés nélkül pedig a hatodik, hetedik helyet is megszerezhettük volna. Ez jó pontokat jelentett volna. Sok munkánk van még, de gyorsnak érzem magunkat” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso műszaki hibás autója (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak