Musorujsag
Élő Eredmények
×

Steiner szerint a baleset nem töri meg Schumachert

Steiner szerint a baleset nem töri meg Schumachert

Autosport
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner nem hiszi, hogy az istálló német versenyzője, Mick Schumacher elveszíti önbizalmát a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjén elszenvedett komoly baleset hatására.

Schumacher a szaúdi kvalifikáció második szakaszában, a tizes kanyarnál veszítette el uralmát autója felett, ami hatalmas tempóval csapódott a pályát szegélyező védőfalnak. Miután a versenyzőt elővigyázatosságból kórházba szállították, szerencsére gyorsan kiderült, sérülés nélkül úszta meg az ijesztő becsapódást.

A vasárnapi nagydíjon azonban a baleset következtében nem vehetett részt, az tehát, hogy ismét pont nélkül marad, már szombaton kiderült. Pedig balesetéig magabiztosan teljesített az edzéseken és az időmérőn is (mielőtt ütközött, továbbjutást érő pozícióban volt).

A hétvége után felmerült, a baleset visszavetheti Schumachert, aki már az első hétvége után is „teljesítménykényszerben” volt, hiszen az egyéves kihagyás után visszatérő Kevin Magnussen jobban teljesített nála. Főnöke, Günther Steiner ennek kapcsán kijelentette, nem hiszi, hogy a történtek letörik a versenyző motivációját.

Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Nem gondolnám, hogy elveszítené az önbizalmát” – fogalmazott. „Nyilvánvaló, hogy most egy kicsit komolyabbak a célok, mint tavaly. Tavaly egyértelmű volt a dolog, a 19. és a 20. helyért harcoltunk. Folyamatosan ezekben a pozíciókban voltunk.”

„Most úgy véljük, a nagyobb nyomás jót is tesz neki. Mert ennek a kezelését is meg kell tanulnia. Még mindig azt mondom, hogy minél jobb eredményekért harcolsz, annál kevesebb lesz körülötted a levegő. Szóval meg kell birkóznod ezzel. Ez is része annak, hogy az ember F1-es versenyző. Minden magas szintű sportolónak, vagy vezető pozícióban lévő beosztottnak bírnia kell a nyomást. Ha nem bírja, akkor menjen, és csináljon valami mást” – jelentette ki határozottan a szakember.

A baleset kapcsán a szakember megjegyezte, az okok elemzése kulcsfontosságú lenne, hogy a versenyző megértse az okokat, hiszen ez is segíthet abban, hogy ne csorbuljon az önbizalma. „Át kell beszélnünk a dolgot, de szerintem neki kell lépnie, hiszen nem mi vezettük az autót. Nekünk kell megmutatni, amit látni akar. Össze kell hasonlítanunk az adatokat Kevinével. Túl keményen nyomta volna? Nem tudom, mi volt az oka. Nem volt elég meleg a gumi? Ki kell derítenünk. Szerintem, amint az ember újra autóba ül, visszanyeri az önbizalmát” – fogalmazott.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak