Musorujsag
Élő Eredmények
×

Így újult meg az ausztrál F1-es pálya – videón az új kör

Így újult meg az ausztrál F1-es pálya – videón az új kör

Austrlian GP
A távol töltött két év után alaposan megújult pályával fogadja a Forma–1 mezőnyét az Ausztrál Nagydíj helyszíne. Mutatjuk és magyarázzuk a változásokat!

Az 1996-os bemutatkozása óta állandó részét képezte Melbourne a Forma–1-es bajnoki programnak, leggyakrabban szezonnyitóként. A világjárvány 2020-as kitörése aztán hosszú időre elvágta a helyszínt a sportágtól. Két éve éppen ott gyűlt össze utoljára a királykategória mezőnye, ám a versenyt az akkoriban világméretűvé kiterjedő koronavírus-járvány miatt a pénteki edzésnap rajtja előtt lefújták.

Ezen a hétvégén sor kerül a visszatérésre, ám a pálya már nem ugyanaz lesz, mint amit 2020-ban a versenyzők bejártak. A futam szervezői évek óta fontolgatták az alapos átalakítás lehetőségét, mivel versenyük hagyományosan egyhangú vonatozást hozott, alig pár előzéssel. Miközben helyhiányra és az esetleges túl nagy felfordulásra (a parkban futó pálya nagy részét közútként használják a hétköznapokon) hivatkozva a korábbi években lemondtak a nagy beruházásról, az elkerülhetetlen teljes újraaszfaltozás és a boxutca bővítése miatt 2021-ben mégis belevágtak.

A pálya áttervezésében az F1 szakemberei szimulációkkal vették ki a részüket, de a versenyzők ötleteit, tanácsait is meghallgatták, mivel a cél az volt, hogy egy jobb versenyeknek, több csatának és előzésnek lehetőséget biztosító pályát varázsoljanak az Albert Parkból.

A melbourne-i boxutca (Fotó: XPB)

A munka három lépcsőben zajlott: előbb 2 méterrel kiszélesítették a boxutcát, hogy az ottani sebességkorlátozást 60-ról 80 km/órára emelhessék. Aztán jött az egyes kanyarok átalakítása, illetve bizonyos kanyarok kiiktatása, majd végül a teljes újraaszfaltozás. Közben ezzel párhuzamosan az infrastruktúrán is javítottak.

A pálya hossza 24 méterrel lerövidült, ám a tempó szempontjából ennél fontosabb, hogy már 2 kanyarral kevesebből (14-ből) áll. A következő változások történtek 2019 óta:

1-es kanyar:

A pályát a belső ív oldalán 2,5 méterrel kiszélesítették, hogy több íven is bevehető legyen az első kanyar, és könnyebbé tegyék a versenyzők dolgát a rajtoknál és a csaták során.

3-as kanyar:

Itt 4 méterrel szélesítettek. Ha az első kanyar nem is lesz ideális előzési pont, segíthet abban, hogy a 3-asnál sor kerülhessen előzésekre. A kanyart erőteljesebben megdöntötték befelé, hogy több eltérő íven is bevehető legyen.

6-os kanyar:

Ezt 7,5 méterrel tették szélesebbé, az ívét és csúcspontját pedig úgy alakították, hogy a korábbihoz képest akár 70 km/órával is nőhet benne a tempó. Ezzel teljesen más típusú kanyar lett, és hozzájárulhat a csatákhoz a következő hosszú egyenes szakaszon.

A melbourne-i pálya módosított nyomvonala, a régi kanyarszámozással (Grafika: Australian Grand Prix/Twitter)

9-10-es kanyar:

A régi kombinációt kiiktatták, így a további kanyarokat újra kellett számozni. A lassító eltűnésével egy, az eddiginél hosszabb padlógázos szakasz vezet a 11-12-es kombinációig. Ez egy új DRS-zóna helyszíne is lesz, ahol az autók a 330 km/órás tempót is elérik majd, miközben a 9-es kanyarban több mint 5 G-s erőhatás éri majd a versenyzőket.

11-es kanyar:

A régi 13-as kanyart 3 méterrel kiszélesítették, hogy igazi előzési ponttá tegyék. Új ívet is kapott, valamint itt is befelé döntötték a kanyart, segítve az egymás mellé kerülést.

13-as kanyar:

A pályát az utolsó előtti kanyarban is kiszélesítették, mivel korábban túl könnyű volt zárni a támadó előtt és lerázni a másikat a célegyenesben.

Videó – egy kör a megújult ausztrál pályán:

További tartalmak