Musorujsag
Élő Eredmények

De la Rosa szerint Hamiltonból a legjobbat hozzák ki a nehézségek

De la Rosa szerint Hamiltonból a legjobbat hozzák ki a nehézségek

F1 Nation
A McLaren korábbi versenyzője, Pedro de la Rosa, aki a csapatnál sokáig együttműködött Lewis Hamiltonnal úgy érzi, a hétszeres világbajnokból legjobbat hozzák ki az olyan kiábrándító hétvégék, mint a szaúdi volt, ami megmutatta, hogy Mercedes klasszisa is emberből van.

Hamilton két héttel ezelőtt Szaúd-Arábiában a 2017-es Brazil Nagydíj óta először esett ki az időmérő első szakaszában, igaz, akkor egy kicsúszás miatt úszott el az esélye, míg most egész egyszerűen nem tudott továbbjutást érő időt autózni. Noha az utolsó pontszerző helyet másnap sikerült megszereznie, valószínűleg a futamra sem jó emlékként gondol majd vissza.

Korábbi csapattárs, Pedro de la Rosa, aki a McLarennél dolgozhatott együtt vele, a szaúdi hétvége kapcsán kijelentette, abból kár messzemenő következtetéseket levonni a Mercedes és Hamilton szezonját illetően, ugyanakkor azt bebizonyították a történtek, hogy ők sem tévedhetetlenek.

„Azt hiszem (a hétvége), bebizonyította, hogy ő is ember” – mondta az F1 Nation podcastben. „Rossz napjai voltak. Nem azt mondom, hogy rosszul vezetett, de a döntések szempontjából rossz napjaik voltak. Túlerőltették a beállításokat, és túl messzire mentek” – tette hozzá a spanyol.

„Nem az volt a legjobb időmérője. Sok piros zászló volt, kezdetben pedig a közepes gumit használta, amit nem tudott megfelelően felmelegíteni. Emlékszem, amikor mondták neki, hogy George (Russell) lila szektort futott és ő már hét tizeddel elmarad tőle. Szerintem pánikba estek, átváltottak a lágyakra, de így sem jött a jó kör” – magyarázta.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/LAT)

„Szóval rossz napjuk volt, rossz döntésekkel. Megpróbálták feltérképezni a beállításokat, ez ilyenkor a játék része” – tette hozzá, majd kiemelte, mindig van egy pont, amikor a legjobbak is botlanak, érzése szerint pedig Szaúd-Arábia ilyen volt a Mercedes és Hamilton számára.

„Lewis 2007 óta a legjobb ötért, a Q3-ért küzd, és azt hittük, ez mindig így lesz. De ha nem mennek jól a dolgok, egy olyan megterhelő versenypályán, amilyen  szaúdi, akkor a legjobbak is küszködhetnek. Ez az F1 szépsége. Szokatlan volt, de jó volt látni, hogy talpra tudott állni a versenyen” – mondta.

Megemlítette, a nehézségek a legjobbat hozhatják ki Hamiltonból, csapatjátékosként és versenyzőként is. „Szerintem a történtek bizonyították, mennyire érett. Az, hogy az év első futamain pontot szerzett, csak azt bizonyítja, hogy olyan keményen hajt, mint eddig bármikor. Nem láttam őt olyan boldognak világbajnokként sem, mint amikor Bahreinben dobogóra állt. Sok futamot láttunk már, amikor nyert, és nem volt ennyire boldog, mint azzal a harmadik helyezéssel. Ez is azt bizonyítja, hogy jó csapatjátékos” – mutatott rá.

„A legjobbját láthatjuk majd a szezon során, egy olyan srácot, aki harcol. Egyike annak a kevés versenyzőnek, vagy talán ő az egyetlen, akitől azt hallom, hogy bocsánatot kér a csapatától. Egy hétszeres bajnok bocsánatot kér a csapatától az időmérő után! Szeretem azokat a versenyzőket, akik kritikusak magukkal. Nem az autót hibáztatják. Lewis ilyen, és vissza fog vágni. Motivált, mint mindig. Képzeljük el, hogy idén nem nyer, de akkor is a csapat mellett marad, jó csapatjátékos lesz” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak