Musorujsag
Élő Eredmények

Ausztrál Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Ausztrál Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Magabiztos győzelmet aratott Ausztráliában a Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc, aki sikerével tovább növelte előnyét a bajnoki tabellán is. Másodikként Sergio Pérez ért célba, harmadikként pedig az első mercedeses dobogóját ünneplő George Russel. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

Charles Leclerc (Ferrari) – 1. hely

„Ha az F1-et nézzük, talán ez volt a legkönnyebb győzelem. Nagyon jól tudtam kontrollálni a futamot, és mennyire jó volt az autónk! Jó munkát végeztem a hétvégén, de az autó nélkül nem tudtam volna. A versenytempó fantasztikus volt, az elsőtől az utolsó körig jól tudtam kezelni a gumikat. Az újraindításkor nem volt könnyű magam mögött tartani Maxot (Verstappen), mert nagyon alulkormányzott volt az autó. Nehezen tudtam az élen maradni, de sikerült. A második-harmadik kanyarnál visszajött a tapadás, és újra megvolt a tempó. Nagyon boldog vagyok, hogy itt nyertem! Ez még csak a harmadik futam volt, nehéz a bajnokságra gondolni, de jó az autó és megbízható is. Eddig mindig ott voltunk az élmezőnyben, és ha ezt tartani tudjuk, esélyesek lehetünk, ami mosolyt csak az arcomra, mert az előző évben nehéz helyzetben voltunk, ezért jó, hogy ilyen pozíciókért harcolhatunk.”

Sergio Pérez (Kép: F1/Twitter)

Sergio Pérez (Red Bull) – 2. hely

„A rajtnál elég nehéz helyzetbe kerültem, nem tudtam jól helyezkedni, Lewis (Hamilton) el is kapott. Nagyon későn fékezett és jól vette be az első kanyart. Először őt kellett levadásznom, majd jött a biztonsági autós fázis. Szenvedtem a gumikopással a közepeseken, a keményen pedig rosszul jött ki a biztonsági autó, ahol megint pozíciót veszítettünk, de sikerült újra visszaszerezni. Max sajnos kiesett, pedig dupladobogó nézett ki a csapatnak. Kicsit pechesek vagyunk eddig a szezonban, de várjuk a folytatást. Ahogy szokott, Lewis határozott volt a csatánk során, keményen de jól versenyez. Élveztem a csatát ellene!”

George Russell (Kép: F1/Twitter)

George Russell (Mercedes) – 3. hely

„Ki tudtuk használni más balszerencséjét, és való igaz, ma szerencsénk volt, kétszer is, de élni tudtunk a lehetőséggel. A csapat nagyon keményen dolgozik a gyárban és itt a pályán is, ez a dobogó pedig az ő munkájuknak is köszönhető, ezért is különleges. Sosem adjuk fel! Folytatni fogjuk a harcot. Ezen a hétvégén is messze voltunk a riválisoktól, de mégis itt vagyunk a dobogón. Hátrányban vagyunk, de keményen fogunk dolgozni. Még szükségünk van már futamra, kell egy kis idő, hogy megtaláljuk a megoldást, de a Mercedes képes erre.”

Borítókép: Charles Leclerc (Kép: F1/Twitter)

További tartalmak