Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel jobb folytatásban bízik, mert rosszabb már nem lehet

Vettel jobb folytatásban bízik, mert rosszabb már nem lehet

Autosport
Sebastian Vettel úgy érzi, sokkal rosszabb már nem lehet a 2022-es szezonja, miután kieséssel zárta az Ausztrál Nagydíjat, ami feltette a koronát a négyszeres világbajnok katasztrofális visszatérésére a kihagyott nyitófutamok után.

Vettel számára az Ausztrál Nagydíj nyitotta a 2022-es szezont, miután Bahreinben és Szaúd-Arábiában sem versenyezhetett koronavírus-fertőzése miatt. Noha tudta, hogy a kihagyás, a betegség utóhatásai és az Aston Martin gyenge formája miatt nehéz lesz a kezdés, arra valószínűleg ő sem számított, hogy ilyen rosszul indul majd az éve.

A vesszőfutás pénteken kezdődött, amikor egy motorhiba miatt autója leállt az első edzésen, és mivel ezt a hibát nem tudták azonnal orvosolni, a második gyakorlást ki kellett hagynia. Másnap a harmadik edzésen csak öt kört futott, mielőtt összetörte autóját.

Ezután jött az időmérő, ahol a Q1 utolsó perceiben ugyan pályára hajthatott, csak egy kör jutott neki (sokáig javították versenygépét), amivel csak a tizennyolcadik rajthelyet tudta megszerezni. Az i-re a futam tette fel a pontot, amit Vettel egy ütközéssel zárt: a 23. körben veszítette el uralmát az Aston Martin felett, ami a falnak csapódott, ezzel pedig a német versenye véget is ért.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Amikor megkérdezték, a balesetet a nehezen kezelhető Aston Martin, vagy a kilométerhiány okozta, Vettel elhintette, „valószínűleg mindkettő”, de nem akart másra mutogatni, elismerte, hogy ő nyomta túl keményen, hogy felzárkózzon.

„Nyilvánvaló, hogy megpróbáltam a lehető legtöbbet kihozni az autóból” – fogalmazott. „Utólag visszagondolva talán túl keményen nyomtam. Amint elveszítettem az autót, esélyem sem volt, hogy megmentsem” – tette hozzá, majd megjegyezte, az ausztrál hétvége és az előzmények tükrében csak jobb folytatás jöhet.

„Komoly kihívást jelentett, hogy kevés pályaidőm volt, nyilván részben azért, mert időt veszítettünk az autóval, valamint a szombati incidensek miatt. Ezek közül egyik sem segíti a helyzetünket, de biztos vagyok benne, hogy jobb lesz. Rosszabb már nem lehet” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak