Musorujsag
Élő Eredmények

Webber: A Red Bullnak össze kell kapnia magát, a Ferrari előnyben van

Webber: A Red Bullnak össze kell kapnia magát, a Ferrari előnyben van

Channel 4
A Red Bull korábbi versenyzője, Mark Webber is úgy érzi, jelenleg a Ferrari a fő esélyes, a Red Bull ugyanis nemcsak műszaki problémákkal küzd, hanem erőből sem tudja magabiztosan legyőzni a riválist.

Nem a terveknek megfelelően indult a Red Bull és Max Verstappen szezonja: a holland az első három versenyből csak egyen ért célba, igaz, azt végül megnyerte. Ami a kieséseket illeti, mindkét alkalommal műszaki hiba miatt kellett feladnia a küzdelmet. A szezonnyitón technikai gondok miatt a csapattárs, Sergio Pérez is feladta a küzdelmet.

Miközben a bikások gondokkal küzdenek, a nagy rivális Ferrari magabiztosan vezeti a bajnoki tabellát mind egyéniben, mind konstruktőriben. A Red Bull a listán egyébként csak harmadik, miután a lassabb, de megbízhatóbb autóval kezdő Mercedes is több pontot szerzett.

Noha még rengeteg verseny van hátra, a bikások korábbi versenyzője, Mark Webber kijelentette, a Red Bullnak össze kell szednie magát, ha harcban akar lenni a végső győzelemért. „A sebességük természetesen megvan” – nyilatkozta az ausztrál a Channel 4-nak. „Erősek, de ahhoz nem voltak elég erősek, hogy Ausztráliában megnyerjék a versenyt.”

Mark Webber (Fotó: XPB)

„De amikor veszítesz 18 pontot, és talán a leggyorsabb körért járót is, akkor hatalmas veszteségeket könyvelsz el, rengeteg egység megy veszendőbe. És Charles (Leclerc) eközben duplázik. Újabb győzelmet szerez, újabb leggyorsabb kört fut, szóval nehéz dolguk van most. Persze hosszú még a szezon, és a Red Bull sem siet sehová, de a pontvesztés miatti hátrányt tényleg nehéz visszahozni már” – magyarázta Webber.

Webber nyilatkozata során rámutatott, a Red Bull mellett a testvércsapat, az Alpha Tauri szezonkezdését is műszaki hibák hátráltatták, ami jól bizonyítja, hogy a bikásoknál (idén már saját néven futtatják a Honda-motorokat, igaz azokat még a japánok gyártják) porszem kerülhetett a gépezetbe.

„Nézzük meg az Alpha Taurit is. Bahreinben és Szaúd-Arábiában is voltak kiesések a műszaki hibák miatt, szóval akadozik a gépezet. A Red Bullnak természetesen nagyon keményen kell dolgoznia Milton Keynes-ben, nem fogják szégyelleni, hogy több műszakban is dolgoznak. De mondok valamit, a Ferrarinak most elég nagy előnye van. Most befogták a szelet a vitorlájukba” – zárta gondolatát a korábbi bajnoki bronzérmes.

Charles Leclerc és Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak