Musorujsag
Élő Eredmények

Hill szerint Ricciardo szerzett pár pluszpontot a McLarennél

Hill szerint Ricciardo szerzett pár pluszpontot a McLarennél

F1
Az 1996-os világbajnok, Damon Hill úgy véli, a McLaren idei legerősebb eredményéhez, az ausztráliai kettős pontszerzéshez nagyban hozzájárult az, hogy a rutinos Daniel Ricciardo a csapat érdekeit is szem előtt tartotta.

A szezont gyengén kezdő McLaren az Ausztrál Nagydíjon azonnal fordítani tudott a 2022-es idény alakulásán: kettős pontszerzéssel zárták a harmadik versenyhétvégét, eredményüknek köszönhetően pedig a negyedik helyre ugrottak a tabellán (ezen a szezonnyitó után például még pont nélkül, a sereghajtók között álltak).

Az eredményhez, mint kiderült Daniel Ricciardo „áldozatára” is szükség volt, az ausztrált ugyanis arra kérték, tartsa a hatodik helyet csapattársa, Lando Norris mögött, ő pedig teljesítette is főnökei kérését, így nem került veszélybe a kettős pontszerzés egy házon belüli csata miatt.

A jelenleg televíziós szakértőként ténykedő Damon Hill ennek kapcsán jegyezte meg, az ausztrál cselekedetével jó pontokat szerzett a vezetőségnél és nagyban hozzájárult a jó eredményhez. „Jó Danielt figyelni, amikor versenyképes” – fogalmazott az F1 Nation podcastben. „Kár, hogy a végén vissza kellett fognia magát, de jó csapatmunkát végzett.”

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Landó autójának gondjai voltak a túlmelegedéssel, ezért megkérték Danielt, hogy ne helyezze nyomás alá, ha nem bánja. Ő teljesítette is ezt a kérést, szóval azt hiszem, ezzel elég sok pluszpontot szerzett magának” – emelte ki.

„Mindig jobb egy olyan csapatban dolgozni, ahol mindenki jól érzi magát, és nincs olyan forgatókönyv, hogy az egyik versenyző veszélybe sodorja a másik eredményét azzal, hogy önző akar lenni. De ez az a dilemma, amivel a versenyzők általában szembesülnek” – folytatta a korábbi világbajnok, aki az ausztrál személyiségéért is rajong.

„Daniel egyszerűen imádja, ha a színpadon lehet, és közben nagyszerű előadóművész is. Annyira jó volt figyelni Ausztráliában is” – fogalmazta meg röviden véleményét, amivel feltehetően sokan egyetértenek a szurkolók és a riválisok közül is.

Borítókép: Lando Norris és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak