Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lemarad az időmérő edzésről a balesetező Ocon (frissítve)

Lemarad az időmérő edzésről a balesetező Ocon (frissítve)

FIA
Esteban Ocont a balesete, Daniel Ricciardót egy leintés utáni rajtgyakorlata sodorta nehéz helyzetbe a Miami Nagydíj időmérő edzése előtt.

A péntek után a szombat is hozott balesetet az új miami versenypályán. Esteban Ocon lényegében lemásolta Carlos Sainz egy nappal korábbi bukását. A 14-es kanyar bejáratánál indult meg az autójának hátulja, így az Alpine megforogva bal oldalával csapódott a betonfalnak.

Ocont a becsapódás ereje miatt az orvosi központba vitték kivizsgálásra, ám a hírek szerint nem esett baja. Az autójának annál inkább. A magyar idő szerint 22 órakor kezdődő kvalifikációig nem sok idejük maradt a szerelőknek, a dolgukat pedig nehezítette, hogy a kék masinát csak a harmadik edzés leintése után kezdték visszaszállítani a boxutcába, vagyis csak ezt követően kezdhették rajta a munkát.

Azóta kiderült, megrepedt a váz, így vázcserére van szükség, és mivel erre nincs elég idő, a francia versenyző nem vesz részt a miami időmérő edzésen. Az Alpine közleményében azt is megerősítette, hogy Ocon jól van.

Esteban Ocon (Fotó: Formula1/Twitter)

 

Figyelmeztetés Ricciardónak

Daniel Ricciardo eközben más jellegű problémával szembesült. Az edzés leintése után a mezőny rajtgyakorlatra sorakozott fel a célegyenesben, ám a McLaren versenyzője nem az előírásoknak megfelelően állt fel és indult el a rajtrácsról, ezért az FIA vizsgálatot indított ellene.

A nyolcszoros futamgyőztest a versenyigazgatói jegyzet rajtgyakorlatokra vonatkozó kikötéseinek nem betartásával vádolhatják meg. A három pontba szedett lista többek között előírja, hogy a versenyzők nem hagyhatnak ki rajthelyeket a gyakorlatnál, a legelőrébb álló üres kockába kell beállniuk, és ha szükséges, várakozniuk kell, míg valaki elvégzi a gyakorlatát. „Semmilyen körülmények között nem végezhet el a versenyző rajtgyakorlatot, amíg a másik autó álló helyzetben van előtte a rajtrács ugyanazon oldalán” – teszi hozzá az FIA.

A vizsgálat nem tartott sokáig, az FIA végül megrovást adott Ricciardónak. A hibát azzal követte el, hogy már akkor elindult, amikor előtte Carlos Sainz még álló helyzetben volt, George Russell pedig éppen csak mozgásba lendült.

Ricciardónak a mostani az első megrovása a szezonban. A versenyzők egy szabálymódosításnak köszönhetően 2022-től 3 helyett 5 ilyen figyelmeztetés után kapnak 10 rajthelyes büntetést.

Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak