Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonso és a Red Bull közeledéséről pletykáltak, Horner gyorsan cáfolt

Alonso és a Red Bull közeledéséről pletykáltak, Horner gyorsan cáfolt

Sky Sports
A Miami Nagydíj hétvégéjén felmerült, Fernando Alonso korábbi menedzsere, Flavio Briatore révén felvette a kapcsolatot a Red Bull-lal, hogy egy versenyzői szerződésről tárgyaljon. A bikások csapatfőnöke, Christian Horner nagyon gyorsan és határozottan cáfolta ezt!

Noha a ponttabellán ez nem látszik, Fernando Alonso jó formában kezdte a 2022-es évet, abban, hogy mindezt eredményekre váltsa, csak az Alpine műszaki problémái és az őt sújtó balszerencse hátráltatta. Saját elmondása szerint a rutinos spanyol 2012 óta nem kezdett ennyire jól, ami pedig a folytatást illeti, két-három évet még minimum maradni szeretne a mezőnyben.

Legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a következő szezonokban is az Alpine versenyzője lesz, az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat pedig a nyáron kezdi csapatával. A Sky Sports azonban felvetette, Alonso akár csapatot is válthat 2023-ra.

A brit csatornánál dolgozó Karun Chandhok arról beszélt, információi szerint az Aston Martin lehet az egyik lehetséges célpont (itt Sebastian Vettel helyét veheti át, ha a német visszavonul), a másik pedig a Red Bull, ahol 2023-ra csak Max Verstappennek van szerződése. Az indiai arról beszélt, Alonso korábbi menedzsere, Flavio Briatore révén lépett kapcsolatba a csapattal.

Christian Horner (Fotó: XPB)

Ezekről a pletykákról aztán a bikások csapatvezetőjét, Christian Hornert is kérdezték, aki igyekezett gyorsan cáfolni azokat. „Ez nekem új!” – kezdte. „Nagyon elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel. Fernando remek pilóta, csodás, hogy még mindig itt van, és 40 éves kora felett is van mire törekednie. De ő nem illik a terveinkhez” – tette egyértelművé.

„Beszélek Flavióval, ő a barátom, szóval időnként váltunk pár szót. De nem… mi egyértelműen a saját versenyzőinkre koncentrálunk. Rengeteg időnk van a választásra, Sergio (Pérez) pedig remek munkát végez” – dicsérte rutinos mexikói pilótájukat.

Horner a nyilatkozat során beszélt arról is, hogy a Red Bull számára továbbra is a jelenlegi négyes jelenti a fő csapásirányt, valamint a juniorakadémia tagjai. A csapat általában saját kötelékéből választ, az utóbbi évek során ez alól egyedül Pérez volt kivétel, akit „külsősként” hoztak az istállóhoz a 2021-es szezon előtt.

Christian Horner és Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak