Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly úgy érzi, az Alonso-incidens vezetett a Norrisszal történt ütközéshez

Gasly úgy érzi, az Alonso-incidens vezetett a Norrisszal történt ütközéshez

Motorsport
Pierre Gasly úgy érzi, a Fernando Alonsóval történt ütközés volt a katalizátora annak a balesetnek, ami később saját, valamint Lando Norris kieséséhez, illetve a Miami Nagydíj egyetlen biztonsági autós fázisához vezetett.

A spanyolok kétszeres bajnoka a miami futam 39. körében próbálta maga mögé utasítani fiatal riválisát, akit kerékcseréje után hosszú körökön keresztül űzött. Bevetődős előzése azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket; előzés helyett kilökte a pályáról riválisát (ezért később öt másodperces büntetést kapott).

Ami Gaslyt illeti, bár autóját nem érezte száz százalékosnak, kinn maradt a pályán, hogy felmérje, ideiglenes gondokról van szó, vagy folytathatja-e a versenyt. Ekkor kellett rájönnie, vége a játéknak, csapatával közösen tehát elhatározta, hogy visszatér a boxba.

A francia ekkor igyekezett körültekintően elengedni ellenfeleit, ennek érdekében le is húzódott az ideális ívről; néhányan le is hagyták, a nyolcas kanyarnál viszont nekiütközött Lando Norrisnak, aki ennek hatásra a gumifalnak ütközött. A baleset mindkettejük versenyének véget vetett, Gasly pedig úgy érzi, annak katalizátora a korábbi incidens volt.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Próbáltunk menni még egy kört, hogy lássuk, folytathatjuk-e a versenyt, de az autó túlságosan sérült volt, nem is tudtam a pályán maradni, vagy balra kanyarodni” – emlékezett vissza. „Aztán az utolsó körön, amikor a boxba igyekeztem, a hetes kanyarnál lassítottam, és igen, az összes autó elment mellettem. Próbáltam jobbra kanyarodni, hogy helyet adjak, és ekkor jött Norris, és elcsípte a bal első gumimat” – tette hozzá.

„Lassú volt az autó, próbáltam minél jobban jobbra szorítani az autót, amennyire csak tudtam. Láttam, hogy néhány srác elment mellettem, majd a nyolcasnál jobbra fordultam, és ott jött Lando. Gyorsan jött, próbáltam neki helyet adni, de megcsípte a bal elsőt. Balra is húzhattam volna, de jobbra kanyarodtam, megnézhetik a felvételeket, nem igazán tudtam volna hová menni” – zárta gondolatát.

A másik résztvevő Norris „buta ütközésnek” nevezte az említett incidenst, ami érzése szerint egy újabb pontszerző pozíciótól fosztotta meg. „Egyértelmű, hogy elég helyet hagytam. Tudtam, hogy a jobb oldalon lesz, de a pálya is jobbra kanyarodott. A pálya ritmusát követtem, és úgy tűnt, ő nem ezt teszi. A jobboldali tükörbe nézett. Azt tettem, amit ilyenkor általában szoktam, de végül egy buta baleset lett belőle. Bosszús vagyok, mert szerezhettünk volna egy-két pontot. De megesik az ilyesmi. Szerencsések vagyunk, hogy nem veszítettünk túl sokat” – fogalmazott.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak