Musorujsag
Élő Eredmények
×

Berger Verstappent választaná, és mellé Russellt vagy Norrist

Berger Verstappent választaná, és mellé Russellt vagy Norrist

Autobild
A korábbi versenyző és csapatfőnök, Gerhard Berger a címvédő világbajnokot, Max Verstappent választaná pilótának, ha ismét F1-es istállót vezetne, mellé pedig vagy egy „jó második számút” igazolna, vagy az egyik fiatal tehetséget George Russell és Lando Norris kettőse közül.

Az osztrák szakember, aki jelenleg a német túraautó-bajnokság (DTM) elnökeként dolgozik az Autobildnek nyilatkozott, a beszélgetés témáját pedig a jelenlegi mezőny versenyzői adták, és az, kiket tart ő kimagaslónak a húsz pilóta közül. Bergertől egészen pontosan azt is megkérdezték, kiket csodál legjobban a jelenlegi rajtrácson.

Válaszában több pilótát is megnevezett; az egyik Fernando Alonso volt, akit ő továbbra is a legjobbak közé sorol. „A versenyautóban ülve ő egy igazi fenevad” – jegyezte meg a spanyol kapcsán. „Kár, hogy ami a politikát illet, nem volt mindig boldog. Különben kettőnél több bajnoki címe lenne.”

A jelenlegi világbajnokkal, Max Verstappennel kapcsolatban megjegyezte. „Bár még mindig nagyon fiatal, rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Azzal, ahogyan irányítja az autót, valamint az agresszivitásával kiemelkedik a mezőnyből” – fogalmazott, majd a tavalyi nagy rivális, Lewis Hamiltont dicsérte, mondván a sikereit tekintve kivételesen sportszerű.

Gerhard Berger (Fotó: XPB)

Szintén a hétszeres bajnokot, valamint Verstappent nevezné meg, amikor a jelenlegi mezőny legjobbjait kell felsorolnia. „Verstappenben van egy olyan agresszivitás, ami általában előny, de ez néha még mindig pontokba kerül. Ebből a szempontból Lewis kiszámíthatóbb. Max teljes mértékben a győzelemre van programozva, ő folyamatosan előzési üzemmódban van. Ez általában működik, de nem mindig. Tiszta sebességet tekintve viszont Max előbb van” – mondta.

Felmerült, kit választana Berger versenyzőnek, ha még mindig csapatvezető lenne (legutóbb épp a Red Bull testvércsapatánál, az akkor még Toro Rosso néven futó istállónál dolgozott). Az osztrák egy nevet magabiztosan mondott ki, ez pedig a címvédő Verstappené volt, aki mellé két szemlélet alapján választana márkatársat.

Az egyik út az, hogy „egy egyértelmű második számú pilótát” választana Verstappen mellé. „Nem venném magamra, ha az egyik versenyző folyamatosan pontokat lopna a másiktól” – fogalmazott, majd elmondta, emlékszik még arra, hogy Frank Williams egykor célzottan a legjobbakat akarta. Ha így kellene választania, akkor két fiatal közül választana, akiket most a feltörekvők közül a legtöbbre tart. „Akkor én Verstappen mellé Norrist, vagy Russellt vinném” – jegyezte meg.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak