Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Az aszfalt nem volt F1-es szint, és csak még sz**abb lett

Norris: Az aszfalt nem volt F1-es szint, és csak még sz**abb lett

GPFans
Nem finomkodott a McLaren fiatal versenyzője, Lando Norris, amikor a miami versenypálya aszfaltját kellett véleményeznie, ami elmondása szerint nem ütötte meg az F1-es színvonalat, idővel pedig, ahogyan egyre többet használták a hétvége során csak „még sz**abb lett.”

Mindent elkövettek az F1 vezetői és a Miami Nagydíj szervezői, hogy egy emlékezetes futammal robbanjon be a sportág a legújabb helyszínre, és miközben a körítés valóban különlegesre sikerült, a hétvégéi show-t pedig a többség szintén pozitívan értékelte, maga a pálya számos kritikát kapott a versenyzőktől.

Elmondták, bírálatuk nem magának a versenypályának szól, ami önmagában izgalmas volna, az aszfalt minősége viszont véleményük szerint kritikán alul volt, ez pedig hatott az előzésekre is (egészen pontosan megnehezítette azokat), unalmasabbá tette a hétvégét.

A versenyt követően a McLaren pilótája, Lando Norris fogalmazott meg igen kemény kritikát, kijelentve, a miami aszfalt egészen egyszerűen nem felelt meg az F1-es szintnek. „Trükkös volt a hétvége. Őszintén mondom, hogy szerintem a pálya jó. Csak az aszfalt felülete nem olyan, amilyennek lennie kellene” – jegyezte meg a magából kavicsokat kiengedő felület kapcsán.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Ez a felület nem az a szint, amilyennek az F1-ben lennie kell. Odamegyünk, és mindenki nagyszerű versenyt vár, amit mi egészen egyszerűen nem tudunk szállítani a felület miatt. Minden alkalommal, amikor valaki egy kicsit szélesen fordult, két másodpercet veszített” – elevenítette fel.

„A pálya töredezik, és szó szerint sz** lesz, szóval el kell kezdenünk a kerékvetőket használni, mert ha a pályán maradunk, akkor olyan lesz, mintha olajon mennénk, vagy valami hasonlón” – folytatta a fiatal brit, aki biztos benne, hogy a szervezők foglalkoznak majd a témával a második Miami Nagydíj előtt. És nagyon reméli, hogy változtatnak is.

Erre az üzemeltetők egyébként már utaltak, és az F1 vezetői is elhintették, lehetnek módosítások a 2023-as viadal előtt. „Egyszerűen borzalmas volt” – mondott ítéletet Norris. „Szóval újra kell gondolniuk a dolgot, és remélhetőleg újra fogják majd aszfaltozni. Remélhetőleg valami olyan felületet kap, amiről tudjuk, hogy működik és jó tapadást biztosít; jó versenyzést tesz lehetővé. Akkor szerintem jövőre még jobb lesz itt a hétvége” – emelte ki.

Fotó: XPB
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak