Musorujsag
Élő Eredmények
×

Alonso: Remek lenne, ha beszállna az Andretti

Alonso: Remek lenne, ha beszállna az Andretti

GPFans
Az Alpine spanyol klasszisa, Fernando Alonso úgy érzi, az Andretti Autosport nevezése remek hír lenne a királykategória számára, hiszen a széria egy ismert, felkészült és tehetséges dolgozókkal felálló csapattal gazdagodna.

Az amerikai istálló tavaly az Alfa Romeo tulajdonosaival tárgyalt az istálló átvételéről, és bár az egyezséget nem tudták összehozni, az F1-es szerepvállalásról nem mondtak le. Most egy teljesen új istállót hoznának létre, amivel leghamarabb 2024-től szerepelnének a királykategóriában; már amennyiben nevezésük sikeres lesz.

A csapattal korábban az IndyCar-kaland alkalmával együttműködő (az Andretti-istállót tehát jól ismerő) Fernando Alonso szerint a Forma–1 jól járna az amerikaiak érkezésével, hiszen egy ismert és felkészült csapattal bővülne a jelenleg 10 gárdát számláló mezőny.

Michael Andretti (Fotó: BMW Motorsport/Twitter)

„Ez hatalmas dolog lenne” – jelentette ki, amikor az Andretti lehetséges érkezéséről kérdezték. „Nagyon jól ismerem Michaelt (Andretti), és ismerem az Andretti családot, akik egyértelműen komoly szerepet játszanak a motorsport világában. Ők igazi legendák. Szóval, ha megérkeznének az F1-be, az szerintem mindkét fél számára a legjobb hír lenne.”

„A Forma–1 profitálhatna belőle, és nyilvánvaló, hogy Michael és a csapata is profitálna a sportból, és abból, hogy a Forma–1-ben szerepelhet” – folytatta a spanyol, aki szerint nem kérdéses, hogy az amerikai istálló megütné az F1-es szintet.

„Szerintem megvannak a szükséges képességeik, az erőforrásaik és megvan a tehetségük is ahhoz, hogy a Forma–1-ben szerepeljenek, és versenyképesek is legyenek. Nagyon remélem, hogy ez a dolog valósággá válik még a következő években. Én nagyon szorosan figyelemmel fogom követni őket” – zárta gondolatát a kétszeres bajnok.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak