Musorujsag
Élő Eredmények
×

Cunoda ebben is fejlődött: már jobban megértik egymást Gaslyval

Cunoda ebben is fejlődött: már jobban megértik egymást Gaslyval

F1i
Az Alpha Tauri fiatal versenyzője, Cunoda Juki a csapattárssal, Pierre Gasly-val való együttműködés kapcsán kijelentette, az idei szezonban többet kommunikálnak, jobban megértik egymást, így többet hozzá tudnak tenni a fejlesztési munkához is.

A japán pilóta 2021-ben csatlakozott jelenlegi alakulatához (és ezzel együtt a királykategória mezőnyéhez), ahol a márkatársa Pierre Gasly már negyedik évét teljesítette, ennek megfelelően pedig vezérként kezdte az évet. Ami kettejük munkakapcsolatát illeti, az kívülről nézve az első pillanatok óta zökkenőmentes.

Ettől függetlenül természetesen ennek az együttműködésnek is megvan a maga dinamikája: Cunoda elmondása szerint 2022-ben már sokkal többet kommunikálnak, és mivel már jobban érti a sportágat (annak technikai oldalát is), nemcsak baráti a kapcsolatuk, hanem szakmai tekintetben is erős.

„Jó a kapcsolatunk Pierre-rel” – nyilatkozta Cunoda a RacingNews365-nek. „Egy biztos, többet beszélgetünk, mint tavaly. Többet beszélünk arról, hogyan tehetnénk jobbá az autót, vagy milyenek az érzéseink azzal kapcsolatban, és mit tehetünk mi a fejlesztés érdekében. Azt hiszem több ilyen, F1-es versenyzőkre jellemző beszélgetést folytatunk, mint tavaly.”

Pierre Gasly és Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Egyértelmű, hogy ez a helyes út. Ilyen beszélgetéseket kell folytatnunk csapattársakként, hogy az istállóval együtt fejlődjünk, és élvezhessük azt a fejlődést, amit az első versenyek óta elértünk” – tette hozzá a fiatal versenyző.

Ami Cunoda eredményeit illeti, a japán idén sokkal magabiztosabbnak tűnik, és egyelőre a márkatárs (aki 2021-ben szinte folyamatosan le tudta győzni őt) előtt áll a tabellán. Az eddigiekkel kapcsolatban főnökei is elmondták, pont egy ilyen javulást vártak tőle, és azt, hogy magabiztossága is növekedjen, maga Cunoda viszont egyelőre óvatos ezzel kapcsolatban.

„Más, mint tavaly. Még túl korai azt mondani, hogy kényelmesebben érzem magam, vagy azt, hogy több önbizalmam van, de másképp érzem magam, mint tavaly. Jobban kézben tartom a dolgokat. Több helyzetet tudok irányítás alatt tartani. Tudom, hogyan gondolkodik a csapat, szóval most tényleg jobb a helyzet” – zárta gondolatát.

Cunoda Juki és Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki és Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak