Musorujsag
Élő Eredmények
×

Főnöke szerint Csou legnagyobb baja eddig az autó megbízhatatlansága volt

Főnöke szerint Csou legnagyobb baja eddig az autó megbízhatatlansága volt

GPFans
Az Alfa Romeo pályamérnöke, Xevi Pujolar kijelentette, az újonc Csou Kuan-jü legnagyobb gondja eddig a megbízhatóság, és amennyiben az alakulat megoldja a problémákat, a fiatal kínai újra ott lesz a pontszerzők között.

Csou eddig csak debütáló versenyén, a Bahreini Nagydíjon tudott pontot szerezni, azóta viszont többször meggyűlt a baja a technikával. A legutóbbi miami versenyen például mindössze hat kör jutott neki, pedig biztatóan kezdte a futamot. Ő maga is megjegyezte, az első körök tempója alapján úgy érezte, az Egyesült Államokban újra pontot szerezhetett volna.

Noha öt verseny után csak egy pont áll a neve mellett, a fiatal kínai munkájával az Alfa Romeo pályamérnöke, Xevi Pujolar is elégedett, aki úgy érzi, versenyzőjük legnagyobb gondja eddig az autó megbízhatatlansága volt, és ez „fedte el” a biztató teljesítményt is.

„Azt hiszem, a megbízhatóság az egyetlen baja” – fogalmazott a szakember. „Rendben, legutóbb az időmérő nem volt zökkenőmentes számára, a Q1-ben veszített egy kis időt, és annak a körnek akkor már vége is volt. Határozottan megvolt benne a potenciál, hogy a második szakaszba jusson, és ezzel ő is tisztában van, tudja ezt.”

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

„Ha megnézzük a futam elejét, néhány körig harcban volt. A küzdeni tudása kiváló. Biztosak vagyunk benne, és ő is tudja, hogy könnyen a pontszerzők között végezhetett volna, ha nem kell kiállnia az autóval” – folytatta.

Pujolar kiemelte, Csou az első öt futamon bemutatta, egyik erőssége az, hogy határozottan belemegy a küzdelmekbe, sőt általában jól jön ki ezekből, tehát lehet számítani rá, ha előzni kell. „Miamiban is gyorsabb volt, mint a körülötte lévők, és minden futamon megmutatta, hogy amikor harcol valakivel, akkor le is előzi azt a srácot” – fogalmazott.

„Nem olyan srácról van szó, aki 15 körig beragad valaki mögé. Ő odaér és előz. Szóval ezen a ponton (ahol ő tart a pályafutásában) ez bátorítja a versenyzőt a képességeivel kapcsolatban. Barcelonában, a fejlesztésekkel remélhetőleg mindkét versenyzőnk pontot szerez” – zárta gondolatát.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)
Borítókép: Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

További tartalmak