Musorujsag
Élő Eredmények
×

Steiner: Schumachernek fel kell érnie Magnussen szintjére

Steiner: Schumachernek fel kell érnie Magnussen szintjére

RacingNews365
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner kijelentette, a szezont döcögősen kezdő Mick Schumachernek fel kell nőnie az új márkatárs, Kevin Magnussen mellé, aki 2022-ben komoly referencia a fiatal pilóta számára.

A friss Forma–2-es bajnokként debütáló Mick Schumacher tavaly magabiztosan verte szintén újonc csapattársát, Nyikita Mazepint, akinek röviddel az idei évad előtt távoznia kellett, helyét pedig a rutinos Kevin Magnussen vette át. A dán aztán – sokkal kevesebb felkészülési és tesztidő után – magabiztosan verte Schumachert az első hétvégéken.

A fiatal német eddigi legerősebb versenyhétvégéje a miami volt, ahol először tudott stabilan a márkatárs előtt lenni, a futamon viszont lecsúszott a pontszerzésről, miután ütközött Sebastian Vettellel. Ezt követően több kritikát is kapott.

Ami az eddigi eredményeket illeti, a csapatvezető, Günther Steiner megjegyezte, Schumacher 2021 óta nem tudott komoly fejlődést elérni, ugyanakkor továbbra is hisz abban, hogy a folytatásban javulni fog. Ehhez érzése szerint Magnussen remek referenciapontot jelent, a márkatársnak tehát idővel az ő szintjére kellene felérnie.

Mick Schumacher és Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Nem mondanám, hogy olyan nagy előrelépés történt a télen” – felelte, amikor arról kérdezték, látja-e nyomát annak, hogy Schumacher komolyabb mértékben fejlődött 2022 előtt. „Idén van egy referencia számára. Megvan az oka annak, hogy visszavettük Kevint. Tudjuk, mire képes.”

„Nyilvánvaló, hogy Kevin egy nagyon jó versenyző. Mick számára van egy mérce, és most már csak fel kell jönnie erre a szintre. Ezzel ő is tisztában van, és jó lehetősége is van erre. Egyszer élni fog ezzel a lehetőséggel, remélhetőleg minél hamarabb, mert nagyon szeretnénk, ha ő is gyűjtené a pontokat, mint a többiek” – magyarázta.

A csapatvezető elárulta, figyelmeztette versenyzőjét arra, hogy a Haas formajavulását követően újabb kihívásokkal kell majd szembenéznie. „Mick érik, és idén mondtam neki, hogy minél magasabbra jutunk, annál ritkább lesz a levegő. Egyre nehezebb lesz a dolgunk, ahogy lépdelünk felfelé. Nem könnyű a pontokért harcolni, mert sok jó csapat, sok jó versenyző küzd értük. De remélhetőleg hamarosan megszerzi az első pontjait” – fogalmazta.

Mick Schumahcer (Fotó: XPB)
Borítókép: Günther Steiner és Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak