Musorujsag
Élő Eredmények
×

Összetörte Lauda 1974-es Ferrariját Leclerc Monacóban (videóval)

Összetörte Lauda 1974-es Ferrariját Leclerc Monacóban (videóval)

Historic Monaco Grand Prix
Tavaly Jean Alesi, idén Charles Leclerc törte össze Niki Lauda 1974-es Ferrariját a Történelmi Monacói Nagydíjon.

A tényleges Monacói Nagydíjra ugyan még várni kell három hetet, a hercegség híres utcáin már ezen a hétvégén F1-es autók száguldoztak/száguldoznak, hiszen most rendezték meg a klasszikus autók számára kiírt autóversenyt.

Míg nagy riválisa, Max Verstappen csak nézőként figyelte a történelmi autók körözését választott otthonában, addig a helyi születésű Charles Leclerc díszvendégként autóba is ülhetett vasárnap. Niki Lauda Ferrari 312-esét próbálhatta ki a korábbi Ferrariját vezető Jacky Ickx társaságában.

A közelmúltban Fioranóban a 40 éve elhunyt Gilles Villeneuve egyik autóját is vezető monacói láthatóan élvezte a 48 éves vörös masina irányítását, és nem is finomkodott a négykerekűvel. Több kör megtétele után azonban utolérte a balszerencse: fékprobléma miatt megpördült a Rascasse-ban, és háttal a szalagkorlátnak csapta Lauda 1974-es versenygépét

A baleset helyszínéről még az autóval távozott, a felhajlított hátsó szárnyú masinát aztán a célegyenesben hátrébb állította meg, majd előresétált Ickx autójához, ahol a kíváncsi fotóshad előtt elmagyarázta a belgák korábbi versenyzőjének, mi történt, majd pózoltak egyet, Leclerc autója nélkül.

Charles Leclerc (Fotó: Monaco Historic GP/YouTube)

Leclerc-t láthatóan nagyon zavarták a történtek. Először közösségi oldalán nyilatkozott a balesetről.

„Amikor már azt gondoltad, hogy a világ összes balszerencséje utolért Monacóban, elveszíted a fékeket a Rascasse-ban az egyik legikonikusabb történelmi Forma–1-es Ferrariban…”

– kesergett a bajnoki éllovas.

A monacói balszerencséjét nem véletlenül emlegette: eddigi három F1-es hazai futamából egyen sem szerzett pontot, mi több, a kockás zászlót sem látta még. Tavaly az időmérős balesete következtében a verseny rajtjáról is lemaradt, miután a rajtrácsra igyekezve derült ki, hogy gond van az épnek hitt autójával. Azon a versenyen a pole-ból kellett volna rajtolnia, és minden esélye meglett volna a hazai győzelemre.

Az 1974-es Lauda-autó a jelek szerint el van átkozva a monacói történelmi versenyen. Tavaly René Arnoux és Jean Alesi is egy ilyen évjáratú Ferrarit tört össze a hercegségben, igaz, ők az egyik kategória futamának résztvevőiként tették.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Monaco Historic GP/YouTube)

További tartalmak