Musorujsag
Élő Eredmények
×

Miami ragaszkodik a futam időpontjához

Miami ragaszkodik a futam időpontjához

Motorsport
A Miami Nagydíj szervezői a sikeres debütáló hétvége után úgy tervezik, a folytatásban is megtartják a május eleji időpontot, ami érzésük szerint remekül illeszkedik a helyi sportesemények folyamába.

Hosszas egyeztetések és szervezkedés után 2022-ben megvalósult az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media egyik legkomolyabb célja, a Miami Nagydíj debütálásával újabb amerikai helyszín csatlakozott a naptárhoz. A bővülés 2023-ban a tervek szerint még tovább folytatódik, harmadik futamként ugyanis jön a Las Vegas-i viadal is.

Ami a három esemény elosztását illeti, az Amerikai Nagydíjnak otthont adó Austin a hagyományos októberi időpontot tartja, Las Vegas várhatóan novemberben rendezhet viadalt, Miami pedig maradni szeretne a májusi futamnál.

A verseny főszervezője, Tom Garfinkel jelezte, azért fontos nekik a dátum, mert az remekül illeszkedik a helyi sporteseményekhez (a város NFL-csapata szeptemberben kezdi a szezont, ami általában január/februárig tart, majd jön a Miami tenisztorna március és április között, májusban pedig a Forma–1-es nagydíj).

A Miami Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)

„Egy-két héttel csúszhat bármelyik irányba, de nagyjából minden évben ebben az időpontban lesz” – fogalmazott a szakember, amikor a Miami Nagydíj versenynaptárban elfoglalt helyéről kérdezték. „Itt van a teniszbajnokság, szóval ez egy kiszámítható dátum.”

A szakembernek azzal kapcsolatban, hogy mindhárom amerikai futam más-más időzónában startol (Las Vegasban ráadásul szombat este terveznek versenyt rendezni) nincsenek aggodalmai. „Nem tudom, ez számít-e. Nagyszerű, hogy három futam van az Államokban, és az is, hogy az egyik Vegasban lesz. Izgatottan várom a szombati esti futamot is.”

„Szerintem ez az egész fantasztikus az F1 számára és az amerikai motorsportnak is örömére válik. Úgy gondoljuk, hogy mivel minden hajó a dagállyal emelkedik, a több versennyel több ember ismerheti meg a sportágat, olyanok is, akik eddig nem élvezték. Vegas esetében is így lesz” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak