Musorujsag
Élő Eredmények
×

A McLaren is új fejlesztésekkel támad

A McLaren is új fejlesztésekkel támad

McLaren
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl megerősítette, az alakulat több új elemet is pályára visz a hétvégén, vagyis – ahogyan arra számítani lehetett – Barcelonában veti be első komolyabb fejlesztési csomagját a 2022-es idényben.

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a legtöbb csapat Barcelonában veti be első nagy fejlesztési csomagját, a hétvége ugyanis remek lehetőséget biztosít számukra, hogy leellenőrizzék, hogyan működnek az új elemek, februárban ugyanis már köröztek a spanyol pályán 2022-es autóikkal (itt vitték őket először pályára az előszezonban).

A Ferrari, a Red Bull, a Mercedes már korábban jelezte, nagyobb csomaggal érkezik a hatodik versenyhétvége helyszínére, most pedig a McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl is megerősítette, az MCL36-oshoz is jönnek új alkatrészek.

„Hozunk néhány frissítést a hétvégére” – idézte a német szakember az istálló hivatalos előzetese. „Tudom, hogy a többiek számára is nagyon sűrű volt az előző egy-két hét, dolgoztak a módosításokon, szóval várhatóan továbbra is nagyon szoros lesz a harc a pontokért” – tette hozzá, majd megjegyezte, bízik abban, Barcelona kegyes lesz hozzájuk.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

„A szezon előtti teszteken jól teljesítettünk ezen a pályán, szóval érdekes lesz látni, hogyan megy majd az autónk az azóta végrehajtott módosításokkal. Remélem, jó harcokat vívhatunk a többiekkel, és mindkét versenyzőnk harcban lesz a pontokért” – fogalmazott.

A jó tesztre épít a csapat versenyzője, Daniel Ricciardo is, akinek a 2021-es tapasztalatok is plusz motivációt adnak. „Pozitívan kell gondolnunk a hétvégére, és alkalmaznunk kell az előző hétvégéken tanultakat. Tavaly jó futamunk volt itt, szóval alig várom, hogy újra pályára léphessünk. Mivel februárban már teszteltünk itt, jobban tudjuk, mire számíthatunk az új szabályok mellett. A Bahrein óta megmutattuk, folyamatosan ott lehetünk a legjobb tízben. Továbbra is keményen nyomjuk!”

A márkatárs, Lando Norris is bízik abban, hogy visszatérhetnek a pontszerzők közé, főleg a roppant peches miami hétvége után (a McLaren egyik pilótája sem szerzett pontot, Norris pedig be sem fejezte a futamot). „Magam mögött hagytam már a kiesést, és teljes mértékben csak az előttem álló futamra koncentrálok. A tesztelés során jók voltunk itt, szóval alig várom, hogy az azóta szerzett adatokat is hozzáadjuk az év elején gyűjtöttekhez” – mondta.

„Miami megmutatta, hogy még dolgoznunk kell azért, hogy újra folyamatosan az élmezőnyben harcolhassunk, de fontos, hogy továbbra is optimisták legyünk. A csapat gőzerővel dolgozik azon, hogy frissítéseket hozzon az autóhoz, szóval remélhetőleg ez megadja majd a szükséges lökést, ami most kell a duplahétvége előtt is” – folytatta.

Borítókép: Lando Norris és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak