Musorujsag
Élő Eredmények

Az F1 a lehető leghamarabb visszatérne Dél-Afrikába

Az F1 a lehető leghamarabb visszatérne Dél-Afrikába

GPFans
A Forma–1 ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali kijelentette, a királykategória közel került ahhoz, hogy a lehető leghamarabb visszatérjen Dél-Afrikába, ahol legutóbb 29 évvel ezelőtt rendeztek versenyt.

Az elmúlt években több alkalommal felmerült, az F1 vissza akar térni Dél-Afrikába, néhányszor pedig az is, hogy a sportág vezetői tárgyalnak is egy ottani viadalról. Egy biztos, az ország kiemelten fontos célpont lehet a királykategória számára, jelenleg ugyanis csak az afrikai kontinensen nem rendeznek futamot, a visszatéréssel tehát fontos, még kiaknázatlan piacra törnének be.

Úgy tűnik, a vezetőség elszánta magát ennek a piacnak a meghódítására, az F1 ügyvezetője, Stefano Domenicali ugyanis kijelentette, mindent megtesznek azért, hogy a lehető leghamarabb visszatérjenek a kontinensre.

A helyszín ismét Dél-Afrika lehet, ahol 1967 és 1985, majd 1992 és 1993 között is rendeztek királykategóriás viadalokat, a Kyalami versenypályáján. „Két lehetőségünk van egy új futamra, és a legvalószínűbb, ami remélhetőleg hamarosan meg is történik, az a dél-afrikai” – nyilatkozta a szakember a New York Timesnak.

Stefano Domenicali (Fotó: XPB)

„Ez is része a napirendünknek, és elköteleztük magunkat amellett, hogy megnézzük, a lehető leggyorsabban bekerülhet-e a naptárba” – folytatta a szakember, aki többször elmondta már, sok ország érdeklődik az F1-es futamrendezés iránt; az egyik úgy tűnik, tényleg Dél-Afrika lehet.

A helyszínről az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media elnöke, Greg Maffei is beszélt. „Johannesburg mindenképp szerepel a listánkon, de szívesen rendeznénk egy versenyt Fokvárosban is, viszont nem vagyok biztos benne, hogy ez megvalósítható lenne. Szóval a legvalószínűbb Johannesburg” – fogalmazott.

Az Afrikába való visszatérés népszerű ötlet a királykategórián belül; az utóbbi időben több versenyző (Lewis Hamilton többször jelezte, támogatna egy afrikai viadalt) és csapatvezető (a McLaren ügyvezetője, Zak Brown kiemelten jó piacnak tartja a kontinenst) is pozitívan nyilatkozott arról.

Borítókép: Fotó: Kyalami

További tartalmak