Musorujsag
Élő Eredmények
×

F2: Doohan nyerte a barcelonai időmérőt

F2: Doohan nyerte a barcelonai időmérőt

Boxutca
Az Alpine ausztrál védence, Jack Doohan szerezte meg a rajtelsőséget az F2-esek spanyolországi időmérőjén. A második leggyorsabb kört az utolsó pillanatokban hatalmasat javító Jüri Vips futotta meg, a harmadikat pedig Frederik Vesti.

Harminc perccel az F1-esek második szabadedzése után startolt a Spanyol Nagydíj pénteki napjának utolsó programja, a Forma–2-esek időmérő edzése, ami az idei szabályok értelmében a szombati sprint és a vasárnapi főfutam rajtsorrendjéről is dönt.

A főverseny rajtrácsa a mai végeredménynek megfelelően alakul ki, a szombati sprinté pedig az első tíz versenyző megfordítása után (a rajtelsőség a tizedik helyezetté, a tizedik hely a leggyorsabbé).

Az edzés a megszokott forgatókönyv szerint alakult, vagyis a versenyzők azonnal harcba indultak a leggyorsabb körért, majd egy kerékcsere után az időmérő második felében ismét nekifutottak a javításnak friss gumikon.

Az első menet után a kezdéskor a pontversenyben harmadik Jehan Daruvala állt az élen, a második helyen pedig az időmérőkön remeklő újonc, Jack Doohan, akinek viszont a futamok eddig nem akartak a tervek szerint alakulni.

A harmadik pozíció ekkor Felipe Drugoviché volt, aki három forduló után egyedüli versenyzőként mondhatja el magáról, hogy az évad eddigi összes futamán pontot, pontokat szerzett.

Negyedik az F3 tavalyi bajnoka, Dennis Hauger volt, az ötödik helyen a rutinos Jake Hughes, a hatodikon Clément Novalak állt, a hetedik helyet pedig az F2-es karrierjét szintén ígéretesen kezdő Ayumu Iwasa foglalta el, honfitársát, Marino Satót megelőzve.

Jüri Vips (Kép: F2)

A pontversenyt vezető Théo Pourchaire az első menet végé csak a tizedik pozíciót foglalta el, határozott javítási céllal vágott tehát neki a hajrának.

A francia gyorsult is, ahhoz azonban nem eleget, hogy beverekedje magát az első sorok egyikébe; csak a hetedik pozíciót tudta megszerezni.

A leggyorsabb kört az utolsó percekben Doohan futotta meg, aki ezzel folytatta a jó időmérős szereplést (mai sikeréért két pontot is kapott), és csak bízhat abban, hogy ezúttal a futamokon is rámosolyog majd a szerencse, és ő maga sem vét hibákat.

A második helyre az utolsó pillanatban a nemrég még az F1-es szabadedzésen a Red Bull autóját vezető Jüri Vips ugrott, aki javítása előtt az utolsó pozícióban állt. A harmadikra pedig szintén egy nagyot javító pilóta, Frederik Vesti.

Daruvala végül „csak” negyedikként zárt, az ötödik helyre Logan Sargeant ugrott fel, hatodikként pedig Iwasa zárt, aki utolsó körén értékes tizedeket veszített a forgalom miatt (a kezdés biztató volt számára, hiszen alig maradt el Doohan idejétől).

Ami a szombati sorrendet illeti, a sprintnek Drugovich vághat neki az első helyről, miután csak tizedik lett, mellőle Calan Williams indulhat. A második sor ezen a viadalon Hughesé és Pourchaire-é lesz.

Borítókép: Jack Doohan (Kép: F2)

További tartalmak