Musorujsag
Élő Eredmények

50 ezer eurót hozott Bottas meztelen hátsója

50 ezer eurót hozott Bottas meztelen hátsója

F1
Lewis Hamilton élete képének nevezte a Valtteri Bottas meztelen hátsójáról készített fotót, ami 19 millió forintnak megfelelő összeget hozott a finn jótékonysági akciójának.

Miután kiégett a szemünk, mi is beszámoltunk róla, hogy Valtteri Bottas sajátos fotóval kezdett jótékonykodásba a Miami Nagydíj után. Az Alfa Romeo versenyzője az amerikai hétvégét követően Aspenbe látogatott, ahol a természet lágy ölén pucéran hasalt bele egy patak friss vizébe, hogy a festői környezetben fotóztassa le a festői hátsóját.

Miközben volt csapata, a Mercedes is jót mókázott a felvételen, Bottas a csillagosok korábbi sajtósának oldalán 24 órás akciót hirdetett: egy napig lehetőség volt megvásárolni a fotó kinyomtatott posztereit. Darabja 10 euróba került, a bevételt pedig jótékonysági célokra gyűjtötték.

Bottas Barcelonában elárulta, szép summa gyűlt össze a hátsójának köszönhetően.

„Ez jó célt szolgált. Huszonnégy órán át árusítottuk a posztereket, és több mint ötezer ember vásárolta meg lényegében a fenekem nyomtatott változatát. Ötvenezer eurót gyűjtöttünk jótékonyságra. Szóval jót tettem a fenekemmel”

– mondta Bottas a forintba átszámítva több mint 19 milliós összegről.

Nem tartozott a vásárlók közé volt csapattársa, Lewis Hamilton – de nem azért, mert nem akarta nézegetni kollégája pucérkodását. „Igen vennék egyet, ha jótékonykodást szolgál. De azt sem tudtam, hogy árulják” – mondta pénteken a hétszeres bajnok. „Szerintem nagyszerű fotó lett. Valójában az egyik legjobb fotó, amit valaha láttam” – nevetett a brit.

Borítókép: Fotó: XPB/Valtteri Bottas

További tartalmak