Musorujsag
Élő Eredmények
×

Célba vették a Ferrari legyőzését Russellék a Mercedesszel

Célba vették a Ferrari legyőzését Russellék a Mercedesszel

F1, Sky Sports
Talán felveheti a versenyt a Ferrarival, és önerőből szállhat harcba a dobogóért a Mercedes George Russell és Lewis Hamilton szerint. Erősebb Mercedest ígérnek vasárnapra.

A Miami Nagydíjon látott hullámvasutazásuk után nem vehettük biztosra a meggyőző pénteki kezdés láttán, hogy pályára állt végre a Mercedes, ám a barcelonai időmérő edzés megerősítette, ténylegesen javult az újításokkal helyrepofozott autójuk. George Russell ugyan most is kapott 0,643 másodpercet Charles Leclerc-től a negyedik helyen, de így is az eddigi legjobb szombati eredményüket szállította; miközben Lewis Hamilton 0,762 másodperces lemaradással a 6. pozícióból várhatja a vasárnapi rajtot.

„Ez így van” – felelte Russell a kérdésre, a negyedik helyük megerősítette-e, hogy előreléptek.

„Nem ez volt a legtökéletesebb időmérőnk. A gumikat nem vittük a megfelelő tartományba, és úgy éreztem, sok köridő benne maradt. És igen, még így is negyedikek lettünk, ami az idei legjobb időmérőnket jelenti.”

Felhívta a figyelmet: „Ez volt az évben az első olyan időmérő edzés, amin az egyik felvonást az élen zártuk. A Q2-t. A negyedik hely viszonylag jó eredmény, de a köridő kicsit messze volt Charles-étól, és csak tökéletesítenem kellett volna a gumikat, a tartományba hozni, mert a kör maga jó volt. Ez optimistává tesz.”

Russell úgy véli, ha tökéletes állapotba hozták volna a gumikat, Carlos Sainz legyőzésére, vagyis a harmadik helyre is lett volna esélyük. „Ha tényleg mindent tökéletesen csináltunk volna, lehettünk volna harmadikak, ha nagyon nyomjuk. Ennél előrébb nem végezhettünk volna. Igazán örülök, hogy újra sínen vagyunk.“

George Russell (Fotó: Mercedes)

Hamilton is elégedetten beszélt az autójukkal törtét változásról. „A csapat nagyszerű munkát végzett. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, hogy tovább dolgoztak a gyárban! Nem pattogunk az egyenesben, és számunkra ez óriási előrelépés! És az autó ezen a hétvégén összességében is klassz volt. A csúcstempójú kanyarokban, mint a hármas és a kilences, még mindig van némi ugrálás, és dolgoznunk kell tovább, javítanunk kell ezen, leszorítóerőt kell találnunk” – értékelt.

Mindkét versenyző úgy érzi, a W13-as vasárnap lehet versenyképesebb. „Határozottan így van! Tegnap mutattuk az eddigi legerősebb versenytempónkat” – mondta Hamilton. „Ha például elkezdenénk versenyezni a Ferrarikkal, az elképesztő lenne! A Red Bull most a leggyorsabbnak tűnik, de a Ferrarival talán versenyezhetünk holnap, és számunkra ez nagy előrelépés.”

Furcsának tűnhet, hogy a Red Bullt említette a legjobbként, miközben szombaton Charles Leclerc-rel a Ferrari szerezte meg az első rajtkockát. Hamilton ezzel arra utalt, hogy versenytempó szempontjából pénteken fordított volt az erősorrend: a Red Bull tizedekkel gyorsabb volt a gumiját gyorsan faló Ferrarinál. Sőt, a vörösök a Mercedes átlagától is elmaradtak egy kevéssel.

George Russell (Fotó: Mercedes)

Russell is úgy érzi, támadhatóak lehetnek a vörös autók vasárnap, ha a Mercedesük jobban kezeli a gumikat. Így akár önerőből is harcba szállhatnak egy dobogós helyezésért.

„A péntek alapján jobbnak tűnik az autónk a versenyen, mint egy körön. Szerintem reális esélyünk van a Ferrari ellen. A Red Bull és Max egy kicsivel gyorsabbnak tűnt a többieknél. Lehet esélyünk.”

Russell megerősítette, a delfinezés problémáját sikerült orvosolniuk, az autójuk már csak egy-egy gyors kanyarban pattog. Szerinte ez a versenyző életét is megkönnyíti, várhatóan a holnapi hőségben is. „Nem érzem magam olyan kimerültnek most, mint az eddigi időmérők után. Este lazítani fogok egyet, alszom egy jót, aztán belevágok” – tekintett előre a fiatalabb brit.

Borítókép: George Russell (Fotó: Mercedes)

További tartalmak