Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamiltont csalódottá teszi a Russell elleni vereség

Hamiltont csalódottá teszi a Russell elleni vereség

Sky Sports
Bosszantja Lewis Hamiltont, hogy a Mercedes javulása ellenére is a „megszokott” rajthelyen áll Barcelonában, elmaradva George Russelltől. Úgy érzi, egyes riválisai jogtalanul tettek szert előnyre az időmérőn.

Ha azt vesszük, hogy a 6. helyen zárta a Spanyol Nagydíj időmérő edzését, és 0,762 másodperccel elmaradt a pole-szerző Charles Leclerc-től, Lewis Hamilton szombatja nem feltétlenül mutatta meg, milyen nagy előrelépést tett az autójával a Mercedes. Pedig nagyot tett. A W13-as idén először nem delfinezett az egyenesekben, jól vezethetőnek bizonyult, és volt annyira versenyképes, hogy az előtte zajló harcra figyelhessen ahelyett, hogy azt nézné, melyik középcsapat tréfálhatja meg.

„A csapat nagyszerű munkát végzett. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, hogy tovább dolgoztak a gyárban! Nem pattogunk az egyenesben, és számunkra ez óriási előrelépés! És az autó ezen a hétvégén összességében is klassz volt. A csúcstempójú kanyarokban, mint a hármas és a kilences, még mindig van némi ugrálás, és dolgoznunk kell tovább, javítanunk kell ezen, leszorítóerőt kell találnunk” – értékelt elégedetten Hamilton.

A Sergio Pérezt legyőző George Russell 4. helye is megerősítette, hogy a csillagosok kezdik kiaknázni az idei autójukban rejlő, de eddig a delfinezés miatt nem kihasznált potenciált. Hamilton nem tagadta, bántja, hogy neki nem sikerült ilyen látványosan megmutatnia ugyanezt.

„Nyilván bosszús vagyok, mert szerettem volna előrébb végezni. És láthatjuk, hogy George egy kicsivel előrébb van, mint én, de nyomni fogom tovább” – ígérte a Sky Sportsnak a hétszeres bajnok, aki egész hétvégén stabilan lassabbnak tűnik egy-két tizeddel a csapattársánál.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A brit az F1 riporterének ugyanakkor megjegyezte, nemcsak önmagában az bosszantja, hogy legyőzte őt Russell és nem végzett előrébb, hanem az is, hogy érzése szerint egyes ellenfelek (szerinte) jogtalanul tettek szert némi előnyre.

„Van egy szabály, miszerint tartanunk kell magunkat egy deltaidőhöz. Ha igazán lassú kivezető kört mész, akkor visszafoghatod a hőmérsékletet (ti. a gumikét, a szerk.), amivel sokat lehet nyerni.”

„Volt pár autó, amely nem tartotta magát a deltaidőhöz, és annyira lassú kört ment. Például Pérez nyolc másodperccel volt lassabb, mint amit a deltaidő enged. Ez öt fokos hőmérséklet-különbséget jelenthet, és ezt az előnyt viszi magával a gyorskörére. Én meg tartottam magam a deltához. Szóval ez kicsit frusztráló.”

Bár nem mondta ki, hogy Russell is a delta idő felett maradt-e, de utalt rá, hogy vele szemben is hátrányban érezte magát. Emellett persze azt is elismerte, hogy nem végzett elég jó munkát. „Emellett az is igaz, hogy képtelen voltam jobbra. Az autóban nyilvánvalóan jobb teljesítmény is benne van. De George lassabb volt a kivezető körén, és szerintem ezzel előnybe került. De mindegy is, jó munkát végeztünk, csak ugyanabban a pozícióban vagyok, mint mindig, és ez a frusztráló benne” – magyarázta Hamilton.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

Egy későbbi interjúban azért elismerte, más problémái is vannak.

„A csapattársam negyedik, ez azt jelenti, hogy az autónknak legalább harmadiknak kell lennie, míg én hatodik vagyok. Még mindig küzdök az autóval. Nem tudom, hogyan kerekedjek felül ezen, vagy hogy mit fogunk tenni. De folytatni fogom a kemény munkát.”

Russell újabb házon belüli győzelme (3-3 az állás az időmérőket tekintve) és a hétvégén tapasztalt fölénye jobb munkára sarkallhatja Hamiltont. Főnöke, Toto Wolff örül a szoros házi versengésnek. „Látható, hogy jön fel az új generáció. George nagyszerűen beilleszkedett a csapatnál, sokat tanul Lewisszal, remekül dolgoznak együtt. Nem is kívánhatnánk jobb versenyzőpárost ennél! A gyorsasága megvan, és ebben bíztunk” – mondta az osztrák Russell remekléséről.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak