Musorujsag
Élő Eredmények
×

Magyarázatot vár a csapatutasításra Pérez a Red Bulltól

Magyarázatot vár a csapatutasításra Pérez a Red Bulltól

Sky Sports
Kötelességtudó csapatjátékosként versenyzett Sergio Pérez a Spanyol Nagydíjon, de úgy érezte ő is megérdemelte volna a győzelmet. El fog beszélgetni a Red Bull-lal.

Max Verstappen korai hibájával és Charles Leclerc kiesésével reális esélye nyílt Sergio Péreznek arra, hogy Barcelonában megszerezze pályafutása harmadik futamgyőzelmét. A mexikói más taktikán, két kiálláson maradt azután, hogy a DRS-problémája miatt George Russell mögé szoruló csapattársa háromra váltott, és egy pontig úgy tűnt, ezzel nyerő helyzetbe kerülhet.

Vezette a versenyt, amikor Verstappen az utolsó kerékcseréje után frissebb gumikon nagy ütemben közelíteni kezdett rá. A két Red Bull egymás mögé kerülésekor közbeszólt a boxfal: Pérezt megkérték, hogy engedje el kollégáját. A címvédő megelőzte, majd el is húzott tőle, és megszerezte az idei negyedik győzelmét.

A verseny során nem ez volt az egyetlen csapatutasítás. Pérez Verstappen 9. körben történt kicsúszása után is elengedte a hollandot, hogy támadhassa Russellt, mivel akkor már tudta, hogy eltérő stratégiára álltak. Később aztán ő is kérte a csapatát, hogy hadd előzhesse meg Verstappent, ám erre a pozíciócserére a bajnok újabb kerékcserére miatt nem került sor.

Sergio Pérez és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Pérez a célba érkezése után közölte a rádión: „Örülök a csapat sikerének. De később még beszélnünk kell.” A verseny után is ezt mondta.

A kérdésre, szerinte megérdemelte volna-e a győzelmet, Pérez egy nagy sóhaj után azt mondta:

„Igen, így gondolom. Az elején Maxnak adtam a pozíciót, és arra számítottam, hogy később még visszakapom ezt.”

„Eltértek a stratégiák. Ő háromra váltott, én két kerékcserére. Végül az övé bizonyult a jobbnak. Kissé frusztráló ez jelenleg. De végső soron ez egy nagy eredmény a csapat számára, hiszen vezetjük a konstruktőri bajnokságot. Ennek igazán örülök. Van viszont pár dolog, amiről beszélnünk kell a csapattal.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

„Látnom kell, hogy mi történt, mert az autóban ülve nem látom a nagyobb képet. Ez szerintem normális. A csapat nem is lehetne jobb hangulatban. Ez egy nagyszerű csapat, nagyon egységesek vagyunk. Most négyszemközt fogunk megbeszélni bizonyos dolgokat.”

A Red Bull-ost arról is kérdezték, jogosnak érzi-e, hogy a szezon ennyire korai szakaszán csapatutasításokat adjanak ki. „Én nem említenék csapatutasításokat” – gondolkodott el. „Az én versenyemet az változtatta meg, hogy két kiálláson voltam, míg Max háromra váltott. Az elején átadtam neki a pozíciót, mert támadni akarta George-ot. De ahogy mondtam, határozottan van pár dolog, amiről beszélnünk kell a folytatás kapcsán.”

Az egyéni bajnokságban Max Verstappen 6 pontos előnnyel az élre állt a kieső Charles Leclerc megelőzésével. Pérez a második helyéért kapott pontokkal 25 pontos hátrányban harmadik.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak