Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris gyulladt mandulával is pontot mentett

Norris gyulladt mandulával is pontot mentett

The Race
Bár betegen, gyulladt mandulával versenyzett, Lando Norris sikeresen beverekedte magát a pontzónába a Spanyol Nagydíjon. A médiaköröket viszont kihagyta, hiszen a McLaren csapatorvosánál van jelenése.

A McLaren versenyzője már a tegnapi időmérő után arról beszélt, rég ütötte ki őt annyira betegség, mint most, a barcelonai hétvégén. Elmondta, végig torokfájással küzdött, valamint gondjai voltak a szemével, a látásával is. Mégis teljesítette az időmérőt, ahol – miután pályaszélesítés miatt megbüntették – a tizenegyedik rajthelyet szerezte meg.

Állapota vasárnapra sem javult, a futam ideje alatt pedig extrém hőség uralkodott Barcelonában, ami csak még nehezebbé tette a fiatal brit délutánját. Norris ennek ellenére hősiesen végigharcolta a Spanyol Nagydíjat, ahol végül pontot is szerzett!

A tizenegyedik helyről egészen a nyolcadikig jött fel, útközben pedig csapattársát, a kilencedik pozícióból startoló – feltehetően jobb fizikai állapotban lévő – márkatársat, Daniel Ricciardót is leelőzte.

A leintés után ő maga egyelőre nem számolhatott be tapasztalatairól és élményeiről, hiszen a McLaren csapatorvosánál volt jelenése. „Lando sajnos nem fog megjelenni a verseny utáni sajtótájékoztatókon, hiszen az orvosunk vizsgálja” – írta a McLaren közleményében. „Egész hétvégén rosszul érezte magát, és bár megkapta az engedélyt, hogy a mai hőségben versenyezzen, a csapat most teljes körű vizsgálatot biztosít számára” – tették hozzá.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Ami betegségét illeti, a hétvégén többször csinált COVID-tesztet, ezek viszont rendre negatívak lettek. Lázra és fejfájásra panaszkodott, nemrég kiderült, mandulagyulladása van. Ezt a csapatvezető, Andreas Seidl is megerősítette.

„Nyilvánvaló, hogy nehéz verseny volt ez neki, gyulladt mandulával, alacsony energiaszinttel, különösen ebben a hőségben” – fogalmazott. „A verseny után eléggé ki volt merülve, de nagyszerű orvosi támogatást kapott az orvosi csapattól. Biztosítanunk kell, hogy most jól kipihenje magát, aztán Monacóban négy nap múlva újra nekifutunk.”

Kiemelte, Norris orvosi engedéllyel versenyzett, eszük ágában sem volt veszélybe sodorni őt. Ami a folytatást illeti, reméli, a brit rendbe jön Monaco előtt (amennyiben ki kell hagynia a futamot Nyck de Vries, Stoffel Vandoorne vagy Oscar Piastri lehet a beugró). „Egyértelmű, hogy csapatként nem lehetünk eléggé hálásak neki, amiért végigharcolta ezt a futamot, mert így pontokat szerezhettünk. Nagyszerű volt látni, mennyire elkötelezett. De az is világos, hogy az orvosi csapat is részt vett a döntésben. Tisztázzuk, sosem kockáztatnánk Lando egészségét! Az orvos zöld utat adott, és az ő részéről is egyértelmű volt, hogy menni akar” – emelte ki.

„Az orvosi támogatással, és azzal, hogy most pihenhet, remélem eléggé felkészült és fitt lesz Monacóban. A tartalékversenyzők tekintetében különböző lehetőségeink vannak. Készen állhatnak vészhelyzet esetén. A lehető leggyorsabban le fogjuk tisztázni, kit hívunk be az opciók közül, ha szükséges. Ez attól függ, ki áll éppen rendelkezésre, hiszen nem érhető el az összes srác az egyéb elfoglaltságok miatt” – zárta gondolatát.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak