Musorujsag
Élő Eredmények
×

Spanyol Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Spanyol Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Max Verstappen nyerte a Spanyol Nagydíjat, győzelmével pedig a bajnoki tabellán is átvette a vezetést a műszaki hiba miatt kieső Charles Leclerc-től. Másodikként Sergio Pérez ért célba, a harmadik helyen pedig George Russell, aki szezonbeli második dobogós helyezését szállította. Nézzük, hogyan értékelték ők hárman a történteket!

Max Verstappen (Red Bull) – 1. hely

„Amikor kicsúsztam, hirtelen nagyon-nagyon lett a hátszél és elveszítettem az autó hátulját. Aztán egy vonatba kerültem, próbáltam előzni, de nem mindig működött a DRS-em, ami eléggé megnehezítette a futamomat. A stratégiával aztán sikerült az élre kerülni, és onnantól a saját futamomra tudtam koncentrálni. Nagyon nehéz volt a kezdés, de végül nyertem. Próbáltam végig összeszedett maradni, ami nem könnyű, amikor ilyen problémák hátráltatják az embert. Most nagyon örülök ennek a sikernek, Sergio eredménye is boldoggá tesz. Ez egy remek eredmény a csapatnak. Nagyon jól viselkedett az autó a lágy és a közepes abroncsokon is, szóval boldog vagyok.”

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Sergio Pérez (Red Bull) – 2. hely

„Nagyon jó látni, mennyi szurkoló látogatott ki, és bár két nagyon jó spanyol is van a mezőnyben, engem is támogattak. Most spanyolnak érzem magam! Először vagyok dobogón a spanyol futamon, aminek nagyon örülök. Közel volt a győzelem, de a csapatnak így is nagyszerű az eredmény, és ennek örülök. Más taktikán voltunk Maxszal, amikor George ellen harcoltunk, ezért szóltam a csapatnak (hogy engedjenek előre), mert úgy gondoltam, így nem veszítünk időt. De a csapatnak ez mindenképpen egy jó eredmény.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

George Russell (Mercedes) – 3. hely

„Szívesen mondanám (hogy a Mercedes visszatért), de nagyon nehéz verseny volt ez. Mindent beleadtam, hogy magam mögött tartsam Maxot, aki remek munkát végzett. Meglepő, hogy itt lehetek, a csapat azonban remek munkát végzett, köszönöm a srácoknak! A túlmelegedés eléggé hátráltatott, amikor ott volt a Red Bull a visszapillantómban, valahogy magam mögött kellett tartani Maxot. Nem ez volt a futam legélvezetesebb része, de örülök, hogy a harmadik helyen futottunk be, nagyon sokat pontot szereztünk. Max remek munkát végzett. Az utolsó körökben is nehéz dolgom volt, valahogy be kellett hozni a célba az autót. Ahogy mondtam, nagyon büszke vagyok rá, hogy beértem. Köszönet a szurkolóknak is, komoly támogatást kaptunk itt.”

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez, Max Verstappen és George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak