Musorujsag
Élő Eredmények
×

Csak dühből tett megjegyzést Hamiltonra Magnussen

Csak dühből tett megjegyzést Hamiltonra Magnussen

Motorsport-Magazin
A verseny hevében azt állította, Lewis Hamilton tudatosan lökte a kavicságyba – Kevin Magnussen azóta finomított véleményén. Ezt mondták az első körös balesetükről.

A Spanyol Nagydíjon megszerzett 5. helye igazán felvillanyozta Lewis Hamiltont. Elsősorban azért, mert az utolsó helyről kapaszkodott odáig, köszönhetően egy első körben történt balesetnek. A brit a rajt után a Ferrarik, a Red Bullok és George Russell mögött küzdött a pozíciókért. Carlos Sainz éppen visszaverte a támadását a 3-as kanyarban, amikor a 4-esbe érve külső íven Kevin Magnussen Haasa jelent meg mellette. A két autó összeért, a dán a kavicságyban kötött ki, Hamilton pedig bal első defektet kapott.

Magnussen a rádióban szándékossággal vádolta ellenfelét. „Lewis nekem jött, tudta, hogy mit csinál” – mondta.

Az FIA vizsgálta az incidenst, de versenybalesetnek minősítette azt, így egyik fél sem kapott érte büntetést.

Hamilton nem érezte úgy, hogy bármi rosszat tett volna.

„Csak haladtam a normál íven, és ő a semmiből tűnt fel, majd nekem jött. Hátulról érkezett, az autóm oldalának ment. Nem tudok ennél többet mondani róla, ez van”

– kommentálta a futamát majdnem teljesen tönkretevő esetet.

Magnussen a leintés után tisztázta, nem akarta vádolni Hamiltont. „Ezt csak a pillanat hevében mondtam” – utalt a rádiós megjegyzésére. „Mondasz, amit mondasz, aztán visszanézed. Gyakran ez két eltérő történet.”

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

Az interjúi idejéig a dán még nem nézte vissza a felvételeket, így nem is akart állást foglalni.

„A pillanat hevében mindig dühös vagy, de meg fogom nézni, hogy mi történt, majd továbblépek”

– bocsátotta előre.

Magnussen a 8. helyről rajtolt vasárnap, a történtek után pedig esélye sem volt a pontszerzésre. Balesete nagyban hozzájárult ehhez, igaz, Mick Schumacher 14. helye azt mutatja, hogy az ütközés nélkül sem lett volna magától értetődő az első tízbe kerülése.

Úgy érezte, az autójukban több volt. „Gyorsabb volt, mint pár a mai pontszerző autók közül. A tempónk jó volt ezen a hétvégén. Annak ellenére, hogy mi nem hoztunk fejlesztéseket, mint a többiek, tudtuk tartani velük a lépést. Ez a pozitívum, amit most továbbvihetünk Monacóba” – értékelt a végül a 17. helyen leintett Magnussen.

Borítókép: Kevin Magnussen és Lewis Hamilton ütközése a 4.es kanyarban (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak