Musorujsag
Élő Eredmények
×

Leclerc: Jobban érzem magam, mint az előző két hétvége után

Leclerc: Jobban érzem magam, mint az előző két hétvége után

Autosport, Racefans
Nagyvonalúan kezelte Charles Leclerc a Ferrari motorhibáját, de azért jelezte, ez nem lesz mindig így.

A két Red Bull-versenyző és Carlos Sainz után Barcelonában Charles Leclerc is elkönyvelte az idei első kiesését. Motorhiba miatt kellett feladnia a Spanyol Nagydíjat, és különösen fájó volt számára, hogy mindezt vezető helyről, nagy fölényben, úton a harmadik szezonbeli győzelme felé.

A monacói el is bukta a bahreini rajt óta őrzött vezető helyét a bajnokságban, a korábbi 19 pontos előnye 6 pontos hátránnyá alakult Max Verstappennel szemben. Leclerc-nek ez a második komoly pontvesztése volt az imolai megpördülést követően elért 6. helye után. A már kétszer annyi (4) győzelmet számláló Verstappen az elmúlt három versenyen 46 pontos hátrányból csinált 6 pontos előnyt, és ez akár aggasztó is lehetne a Ferrari számára, ám Leclerc emelt fővel viselte a csapást, és igyekezett védelmébe venni a csapatát, emlékeztetve arra, hogy idén eddig makulátlan volt az autója megbízhatósága.

Leclerc próbálta a jó oldalról megközelíteni a spanyolországi hétvégéjüket.

„Meg kell mondjam, jobban érzem magam ez után a hétvége után, mint az előző kettő után. Természetesen itt volt ez a hiba az autóval, és nagyon csalódott vagyok, de közben elég sok pozitív jelet is kaptunk.”

„Jó volt az időmérős tempónk, az új csomag úgy működött, ahogyan vártuk, és ez nem mindig magától értetődő. Minden jól ment. A versenytempónk, a gumikezelésünk. A gumikezelés az utóbbi versenyeken nehézségeket okozott a Red Bullhoz viszonyítva, de ma jók voltunk benne. Ezekben a helyzetekben szerintem az a helyes, ha a pozitívumokat nézzük, és ebből most elég sok van” – állapította meg.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

A „mi lett volna ha?” kapcsán elmondta: „A teljesített körök alapján minden igazán nagyszerűen alakult. Szerintem nehéz dolguk lett volna utolérni, mert elég nagy volt az előnyöm, és a gumikopással nagyon jól álltam a lágy gumin is. Több kört tudtam menni rajtuk, mint ők. Szóval összességében szerintem mindent az irányításunk alatt tartottunk.”

Miközben a teljesítményvesztés pillanatában még nagyot kiáltott és szitkozódott, Leclerc az autóból kiszállva meglepően higgadt volt, és még ő vigasztalta a csalódott csapattársakat.

„Mindenki épp olyan csalódott most a történtek miatt, mint én, és nem volt okom bárkire dühösnek lenni az autóból kiszállva. Egyszerűen csak látni akartam a szerelőket, kicsit vigasztalni őket, mert eléggé maguk alatt voltak.”

„Mindig csalódást keltő az ilyesmi, és amikor a bajnoki címért küzdesz, tudod, hogy minden egyes pont nagyon értékes. Biztosra veszem, hogy máris mindenki gőzerővel dolgozik a probléma lehető leggyorsabb megoldásán.”

Leclerc arra is rámutatott, hogy nem lehet elvárni a tökéletes szezont, előbb-utóbb óhatatlanul utolér mindenkit egy-egy műszaki probléma. Mivel számára ez az első volt, most még megengedhette a nagyvonalúságot, de ez nem jelenti azt, hogy nem várja el a Ferraritól, hogy többé ne forduljanak elő hasonló hibák. Hangsúlyozta: „Nem engedhetjük meg, hogy ilyesmi gyakran megtörténjen a szezonban. Meg kell találnunk a hibát.”

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak