Musorujsag
Élő Eredmények

Első számú mellett egy élcsapatnál? Alonso bevállalná!

Első számú mellett egy élcsapatnál? Alonso bevállalná!

Sky Sports
A Forma–1-es pályafutását mindenképpen folytatni szándékozó Fernando Alonso kijelentette, attól sem zárkózna el, hogy adott esetben egy élcsapatnál versenyezzen egy olyan pilóta mellett, aki az előző években egyértelmű első számú versenyző volt.

Amikor 2018-ban búcsút intett a McLarennek és az F1-nek, Fernando Alonso szemmel láthatóan fásult és frusztrált volt – ez azonban már a múlt! Tavalyi visszatérése óta a spanyol többször elmondta, újra élvezi, hogy a királykategóriában lehet, pályafutását pedig legalább két-három szezonnal mindenképpen meg szeretné hosszabbítani.

Elmondta, az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat a nyáron kezdi majd csapatával, az Alpine-nal, az tűnik tehát a legvalószínűbbnek, hogy amennyiben 2023-ban is a mezőnyben lesz, továbbra is a francia alakulatot fogja erősíteni.

Ennek ellenére időről időre felmerül, a spanyol klasszis akár csapatot is válthat; nemrég például a Red Bull-lal hozták szóba. Itt Max Verstappen csapattársa lenne, akit sokan a jelenlegi mezőny egyik legjobbjának tartanak, és akire főnökei évek óta egyértelmű első számú pilótaként tekintenek. Alonso számára tehát komoly kihívás lenne a holland mellett versenyezni.

Ő maga viszont állna egy hasonló kihívás elébe! Amikor arról kérdezték, akarna-e úgy egy élcsapatnál versenyezni, hogy a márkatársa egy olyan pilóta lenne, akit eddig egyértelműen első számúként kezeltek, a spanyol határozott választ adott.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Azt hiszem, igen” – mondta a Sky Sportsnak. „Tudják, ezért folytatom a versenyzést. Még mindig ott a remény, hogy egy évben majd olyan csomag lesz alattam, és minden összeáll ahhoz, hogy megszerezzem a harmadik világbajnoki címet. Még mindig versenyképesnek érzem magam, és még mindig gyors vagyok.”

„Szóval igen, persze, hogy vállalnám ezt a kihívást. Végső soron szerintem nem sok első, vagy második számú versenyző van manapság. Minden csapatnak szüksége van mindkét pilótájára, hogy együtt dolgozzanak és fejlesszék az autót. Főleg most az új szabályok miatt” – magyarázta.

„Az ember továbbra is folyamatosan tanul, minden egyes körével. Azért dolgozunk, hogy jobb csapatunk legyen, hogy még jobb csomag legyen alattunk. Szóval majd meglátjuk, milyen lehetőségeink lesznek a következő szezonra” – jegyezte meg zárásként.

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner egyébként a Miami Nagydíj ideje alatt határozottan cáfolta, hogy tárgyalnának Alonsóval. „Ez nekem új!” – jegyezte meg a pletykák kapcsán. „Nagyon elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel. Fernando remek pilóta, csodás, hogy még mindig itt van, és 40 éves kora felett is van mire törekednie. De ő nem illik a terveinkhez. A saját versenyzőinkre koncentrálunk. Sok időnk van a választásra, Sergio (Pérez) pedig remek munkát végez” – folytatta.

Christian Horner (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak