Musorujsag
Élő Eredmények

Ferrari: Mercedes-feltámadás? Ott tartanak, ahol mi tavaly

Ferrari: Mercedes-feltámadás? Ott tartanak, ahol mi tavaly

Motorsport, Channel 4
Korai még a Mercedes visszatérését emlegetni a Ferrari csapatfőnöke szerint. Mattia Binotto rámutatott, továbbra sem kicsi a tavalyi bajnok lemaradása.

George Russell a barcelonai harmadik helye után kijelentette, a Mercedes számára most egy új szezon kezdődik. A csapatnak sikerült áttörést elérnie a Spanyol Nagydíjon azzal, hogy kezelésbe vette az autója delfinezését. Elmondásuk szerint az autó lejjebb engedésével és rendeltetésszerű használatával már önmagában nagy leszorítóerőt nyertek, Toto Wolff szerint megfelezték az eddigi hátrányukat a Ferrarival és a Red Bull-lal szemben, és Lewis Hamiltonnal a felzárkózása során mutatott tempója alapján akár még a győzelemért is harcolhattak volna, ha nincs az első körös balesetük.

Máris megy a találgatás arról, hogy az első hétvégéken felhalmozott ponthátránya ellenére bekapcsolódhatnak-e a csillagosok is az eddig kétszereplős bajnoki csatába, ám a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint nem árt a helyén kezelni a most egy 3. és egy 5. helyet szerző ellenfelük fejlődését. Rámutatott, a Mercedes jelenleg még mindig csak azon a szinten áll hozzájuk viszonyítva, amelyen tavaly a Scuderia állt a Mercedes és a Red Bull ellen…

„Jár nekik a gratuláció, mert talpra álltak, gyorsabbá tették az autójukat. Az időmérő edzésen viszont hét tizedre voltak tőlünk egy körön, egy ilyen rövid pályán. A versenyen harminc másodpercnél is nagyobb volt a hátrányuk a Red Bull-lal szemben, és ez Charles versenyben maradásával akár negyven másodperc is lehetett volna.”

„Negyven másodperc hatvanhat kör alatt még mindig hat-hét tizedmásodperc körönként. Hat-hét tized egy körön jelentős hátrány. Mint tavaly a Ferrarié volt”

– helyezte más összefüggésbe a csillagosok teljesítményét.

Fotó: XPB

A szakember érvelése jogos. Másfelől a Mercedes is megállapította, hogy fél másodperccel még elmaradnak körönként. A magabiztosságuk ugyanakkor sokat sejtet: meggyőződésük, hogy ha elkezdik a W13-as igazi fejlesztését, hamar sok időt találhatnak.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner  megjegyezte: „A mostani megmutatta, milyen gyorsan változhatnak a dolgok. Ausztráliában mi negyven pont hátrányba kerültünk, most hattal vezetünk Monaco előtt, és csak pár verseny telt el. Ez azt mutatja, hogy a Forma–1-ben gyorsan fordulhatnak a dolgok. Ezért sem írhatjuk még le a Mercedest a megszerezhető pontok számának ismeretében. Tudjuk, hogy a Ferrarié nagyon gyors autó, és nagyon gyorsan fordulhat minden” – figyelmeztetett.

George Russell szerint pár futam, és újra győztesek lesznek. „Véleményem szerint a Mercedes a legjobb ebben a szakmában, és ha valaki meg tud oldani efféle problémákat, és vissza tudja nyerni a teljesítményt, az a mi csapatunk. Láttam, a csapat mennyire összetartott ezekben a nehéz időkben, és képes volt megoldást találni, ami már önmagában nagy eredmény.”

„Most igazán hiszem, hogy elkezdjük kihozni a jobb teljesítményt ebből az autóból. Még így is szükség lehet három-négy futamra, mire igazán egy szintre kerülünk velük, de mindenképpen közelebb leszünk hozzájuk” – jósolta

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak