Musorujsag
Élő Eredmények
×

Most a taktikán úszott el Schumacher pontszerzése?

Most a taktikán úszott el Schumacher pontszerzése?

GMM
A Haas versenyzője, Mick Schumacher úgy érzi, a két kiállásos taktika is közrejátszott abban, hogy a Spanyol Nagydíjon pont nélkül maradt, három kerékcserével (amit egyébként a többség választott) ugyanis valószínűleg jobb eredmény született volna.

Miután Miamiban egy, a futam hajrájában történt ütközés miatt csúszott le pályafutása első pontszerzéséről, úgy tűnt, Mick Schumacher Barcelonában jó esélyt kap arra, hogy végre a legjobb tíz között végezzen. A rajt után a hatodik helyen találta magát, hamar egyértelművé vált azonban számára, hogy nem tudja megőrizni ezt a pozíciót.

Végül a futamot csak tizennegyedikként zárta, miután folyamatosan veszítette a pozíciókat a friss abroncsokon támadó ellenfelekkel szemben. Ezzel kapcsolatban elmondta, a két kiállásos taktika is keresztbetett neki, a három csere ugyanis ezúttal kifizetődött volt.

„A stratégia egy kicsit más volt, mint amit vártunk” – fogalmazott a német Motorsportnak nyilatkozva. „Ki kell derítenünk, hogyan jutottunk el ehhez a stratégiához, és azt is, miért nem reagáltunk. Utólag persze mindig okosabbak vagyunk. Éppen ezért csapatként dolgozni fogunk az ügyön, és meglátjuk, min tudunk javítani.”

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

„A nagyon jó első kör után nagyon komolyak voltak a reményeink. De aztán a harmadik kör után elkezdtem érezni, hogy ó, ez nehéz is lehet még” – emlékezett vissza a jó rajtot követő gyors „kiábrándulásra”.

A rekkenő hőségben Schumachernek is meg kellett küzdenie a szokottnál nagyobb gumikopással, ennek fényében tartja hibás döntésnek, hogy a verseny végén nem állhatott ki harmadszor is friss abroncsokért. „A gumik nem tartottak ki olyan sokáig, mint vártuk, és rossz döntést hoztunk azzal, hogy az eredeti tervnél maradtunk. A rajt így is nagyon szórakoztató volt, de aztán frusztráló, hogy nem volt meg a tempó a pozíció tartásához” – magyarázta.

A fiatal német tehát továbbra is pont nélkül áll – sorozatát természetesen Monacóban szeretné megszakítani. Bízik benne, hogy a hercegségben (ahol tavaly is jó formában érezte magát) megmutathatja, mire képes, és az autója is gyors lesz. „Fejlesztések nélkül is nagyon erős az autónk, főleg az időmérőn, ami Monacóban végső soron különösen fontos. Tavaly is jól éreztem magam ott, bár sajnos az időmérőn sajnos nem sikerült részt venni (egy harmadik szabadedzéses baleset miatt). Remélem, most jobb lesz, és megmutathatjuk a teljesítményünket” – zárta gondolatát.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)
Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak