Musorujsag
Élő Eredmények
×

Frusztrálja a Haas főnökét az újabb pontnélküli futam

Frusztrálja a Haas főnökét az újabb pontnélküli futam

Autosport
Az újabb frusztráló futam után egy problémamentes versenyre vágyik a Haas csapatvezetője, Günther Steiner, aki nyilatkozatában elismerte, Spanyolországban rossz döntést hoztak, amikor nem hívták ki harmadszor kereket cserélni Mick Schumachert.

A kiábrándító Miami Nagydíj után, melyen a Haas mindkét versenyzője balesetbe keveredett a futam hajrájában, a spanyolországi időmérő roppant biztatóan sikerült az istálló számára: Kevin Magnussen a nyolcadik, Mick Schumacher pedig a tizedik helyre kvalifikálta magát. Végül azonban Barcelonában sem jött össze a pontszerzés.

Magnussen esélyei már a rajt után szertefoszlottak, amikor a dán ütközött Lewis Hamiltonnal, ennek következtében pedig a mezőny végére került. Csapata ekkor úgy döntött az elsőkörös kiállást követően már csak egyszer hívja ki versenyzőjét kerékcserére.

A dán akkor – a mezőnyből egyedüliként – a kemény abroncsokat kapta, melyekkel a futam végén nem tudott meggyőző tempót diktálni, így végül csak tizenhetedik lett. Ami a stratégiát illeti, a csapatvezető, Günther Steiner kijelentette, miután Magnussen vert helyzetbe került, megpróbálkoztak egy egyedi, kockázatos húzással.

„Egy kicsit megviselt a hétvége, mert ez egy elszalasztott lehetőség volt, ezek pedig frusztrálóak” – fogalmazott a szakember. „Úgy tűnik az autónk tempója jó, hiszen a nyolcadik és a tizedik helyre kvalifikáltunk. Szóval valamikor pontot kell már szereznünk.”

Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Azt azért nem mondanám, hogy minden rossz, csak egy kis vasárnapi napsütésre lenne szükségünk. Ami Kevin ütközését illeti, amikor ez az első körben történik, akkor ez van, ezzel a helyzettel kell dolgoznod. Nagy csalódás volt, hogy már négy kör után ott voltunk, ahol. Lewis autója kicsit alulkormányzott volt, aztán meg is történt az ütközés” – folytatat.

A stratégia, amivel próbálkoztunk, nem jött be, ez nyilvánvaló, viszont nem volt veszítenivalónk. Próbálkoztunk valamivel, ami nem jött be, de egyébként sem ezen múlt volna. Lassabban jött vissza, mint Lewis, aztán pedig egy kiállásos taktikán volt. Kétszer állt ki, de először rögtön a rajt után. Próbálkoztunk, megnéztük, mire megy a kemény keveréken, de ez a húzás nem jött be. Lewis visszazárkózott, időt nyert, mi pedig nem” – ismerte el.

Schumacher számára jól indult a futam: az első körben hatodik volt, később azonban folyamatosan veszítette a pozíciókat, végül pedig csak tizennegyedik lett. A fiatal német megjegyezte, ebben az is közrejátszott, hogy a két kiállásos taktikán nem tudott annyira gyors lenni, mint a három kiállást választó ellenfelek.

Steiner ezzel kapcsolatban kijelentette, a Haas hibázott Schumacher taktikájának kialakításakor. Ami a folytatást illeti, bízik benne, hogy Monacóban fordul a szerencséjük, papíron ugyanis a pálya fekszik az autójuknak. „Ami Miacket illeti, már késő volt. Három kiállással is nehéz lett volna a pontszerzés, de az biztos, hogy több esélyünk lett volna. Remélem, Monacóban jók leszünk, mint a barcelonai időmérőn is voltunk. Ott mindig 95%-ban szombaton dől el a futam, szóval erre kell figyelni. Nem lesz könnyű az új autókkal, de mint mindig, a legjobbat akarjuk majd kihozni magunkból” – mondta.

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak