Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon: Javultunk, de még több fejlesztés kell!

Ocon: Javultunk, de még több fejlesztés kell!

Autosport
A csapat versenyzője, Esteban Ocon úgy érzi, az Alpine jó irányba indult a Spanyol Nagydíj hétvégéjén bevetett fejlesztésekkel, de egyúttal kiemelte, a folytatásban még több elemet kell bevetniük, ha utol akarják éri az ellenfeleket.

Az Alpine biztató tempót diktált a barcelonai szabadedzéseken, az időmérő azonban gyengén sikerült a csapat számára: Esteban Ocon tizenkettedik volt, Fernando Alonso pedig csak tizenhetedik. Vasárnap viszont javítottak! Ocon hetedikként ért célba, miközben Alonso a kilencedik helyig jött fel a mezőny végéről. A csapat tehát kettős pontszerzéssel zárt a hétvégét.

Legtöbb riválisukhoz hasonlóan ők is új fejlesztésekkel vágtak neki a Spanyol Nagydíjnak, ezek pedig Ocon elmondása szerint – a gyengébb időmérő ellenére – beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Megjegyezte azonban, hogy folytatniuk kell a fejlesztési munkát, hogy versenyben maradjanak.

 „Az összes fejlesztéssel, ami felkerült az autóra, jó irányba indultunk” – fogalmazott az egyszeres futamgyőztes. „Tudjuk, hogy a többi csapat is fejlődik, és erre kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Biztos, hogy több fejlesztést kell hoznunk, mert a hetedik helyezés ugyan jó, de nem tartunk még ott, ahol tartani szeretnénk.”

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„Keményebben kell hajtanunk, hogy utolérjük az előttünk lévőket, az Alfa Romeót és a többieket. Rengeteg adatot át kell vizsgálnunk, de úgy érzem, jó megbeszéléseink voltak a csapattal, és Fernandóval. Tisztában vagyunk azzal, milyen irányba kell haladnunk, ezt az irányt pedig tisztán meg kell határoznunk, legyen szó a csapatról, vagy rólunk, versenyzőkről. Ez a futam viszont felért most egy győzelemmel” – magyarázta.

„Minden feladatot végrehajtottunk, amit szerettünk volna, és a stratégiák között is volt eltérés, mert Fernando új gumikat kapott a verseny végén, szóval ezt is össze tudjuk hasonlítani. Nagyon jó az alapanyag” – dicsérte csapatát Ocon, aki egyébként szombaton, az időmérő után már jelezte, bízik autójában és a fejlesztésekben, és sokkal erősebb folytatásban bízik. Ebben igaza is lett.

„Az egy kicsit váratlanul ért, hogy mindkét autóval pontot szereztünk, azt nézve, honnan indultunk, de az első etapban remek volt a ritmusunk. Az első körtől az első kiállásig két-három autót is megelőztem, ennél jobban pedig nem is mehettünk volna, mert Valtteri (Bottas) jó tempót diktált. Utána Landóval (Norris) küzdöttem, aki szintén jó tempót diktált. Elégedett voltam, és örültem a kettős pontszerzésnek. A csapat nagyon megérdemelte” – fogalmazott.

Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak