Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem zavarja Leclerc-t, hogy éllovasból üldöző lett

Nem zavarja Leclerc-t, hogy éllovasból üldöző lett

La Gazette de Monaco
Nem bánta volna Charles Leclerc, ha bajnoki éllovasként érkezik a hazai versenyére, ám elmondása szerint a helyzetén semmit sem változtat, hogy hátrányból várja a folytatást.

Max Verstappen és Carlos Sainz kettő, valamint Sergio Pérez eddigi egy kiesése után Barcelonában Charles Leclerc is elkönyvelte az első idei nullázását. A ferraris vezető pozícióból esett ki a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon, és két fronton adta át az első helyet Verstappennek: a holland vitte a futamgyőzelmet, és hat pontos előnnyel az élre állt a bajnoki tabellán is.

A hétvégén Leclerc otthonában, Monacóban csap össze újra a mezőny, és a ferraris állítja, bármennyire is fájt neki a kiesés, nem hagyott benne mély nyomot, hogy idén először nem ő a bajnoki éllovas.

„Ez semmin sem változtat. Igen, mi vezettünk a bajnokságban, és természetesen jobban szerettem volna éllovasként hazaérkezni, de ez a szezon jelenlegi szakaszában csak egy apróság”

– jelentette ki Leclerc a Gazette de Monaco című lapnak.

„Még mindig van hátra tizenhat futam, sok pontot lehet még szerezni. A Spanyol Nagydíj előtt sok kérdést feltettünk magunknak, mert nem tudtuk hozni azt a teljesítményt a versenyeken, amit a Red Bull. Jobban koptak a gumik, nehéz volt lépést tartani velük, illetve magunk mögött tartani őket. Barcelona viszont válaszokkal szolgált, és összességében nagyon pozitív volt. Leszámítva a problémát, ami a versenyünkbe került.”

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Hangsúlyozta, attól, hogy üldözöttből most üldözővé vált, a feladata nem változott. „A szemléletmódom ugyanaz, száztíz százalékot fogok nyújtani, ahogyan a szezon rajtja óta teszem. És nagyon különleges lesz ez a nagydíj számomra, hiszen a hazai futamom” – mondta.

Leclerc hangsúlyozta, noha nem feledkezik meg a barcelonai kiesésről, sem a saját imolai hibájáról, összességében elégedett a szezonja eddigi alakulásával. Az pedig külön bizakodóvá teszi, hogy érzése szerint a fejlesztésekkel sikerült orvosolniuk az eddigi fő gondjukat, a Red Bullénál nagyobb mértékű gumikopást.

„Az autó fejlesztései igazán jól sikerültek, mert javult a teljesítményünk. Minden úgy működött, ahogyan vártuk. Ez nagyon jó hír, mert nem magától értetődő ez az F1-ben. Van, hogy eltérések vannak az elmélet és a gyakorlat között az új elemekkel.”

„Igen, csökkent a gumikopásunk, de a verseny még nagyon az elején járt, szóval nehéz megmondani, hogyan alakult volna. Egy viszont biztos: előreléptünk, a helyes irányba tartunk” – összegzett az idén eddig két versenyt nyerő monacói.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak