Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Silverstone-ra nyerő autó válhat a Mercedesből

Hamilton: Silverstone-ra nyerő autó válhat a Mercedesből

F1
Lewis Hamilton és George Russell is áttörésként értékeli a Mercedes Spanyol Nagydíját, ám a győzelmekről szerintük csak később álmodozhatnak.

Kezelhető volt, nem delfinezett úgy, kiszámíthatóan reagált és gyorsabbá is vált a Mercedes autója a múlt hétvégén Barcelonában. Beváltak a csapat fejlesztései, melyekkel az őket tél óta hátráltató problémákat kívánták megoldani, és ez a reményt is visszaadta a csillagosoknak. Arra, hogy újra sikereket érhetnek el, valamint arra, hogy előbb-utóbb bekapcsolódhatnak a Ferrari és a Red Bull bajnoki címért zajló küzdelmébe.

„Határozottan fordulatot értünk el” – jelentette ki George Russell Monacóban. „Megoldottunk a problémát, már a fejlesztésre összpontosíthatunk. A Red Bullhoz képest hat futam a hátrányunk, mert nekik kezdettől fogva nincs problémájuk a delfinezéssel. Izgatottak vagyunk, mert érezzük, hogy benne van a teljesítmény, amit most végre előhívhatunk. Klassz látni, hogy végre van egy stabil versenyautónk, amire építhetünk.”

Lewis Hamilton elismerte, jó érzés volt számára, hogy a Spanyol Nagydíjon sokáig jobb tempót tudott diktálni, mint az első két helyen záró Red Bullok. „Arra talán számítottunk, hogy közelebb kerülünk a Ferrarihoz, de Charles tempója jobb volt. Arra a tempóra viszont nem számítottunk, amit futottunk” – mondta mosolyogva.

Ugyanakkor figyelmeztetett: ez még mindig az út, nem a cél.

„Nem vagyunk még sínen. Ha sínen lennénk, már versenyeket nyernénk.”

„De messziről érkeztünk, elképesztő munkát végeztek a háttérben. Már sokkal jobban értjük az autónkat, egyre jobban értjük, milyen irányba kell haladnunk. Igen, jobb úton haladunk, mert eddig a tévúton jártunk. Izgatottá tesz, mennyi munkát végeztünk el a háttérben, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra harcban leszünk.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Russell elmondta, sosem kételkedett a visszatérésükben. „Elég hosszú öt verseny volt ez. Úgy érzem, már fél éve erről beszélünk. De végig hittem a csapatban, hogy talál megoldást, és amit ez megvan, építhetünk rá. Barcelona volt az első olyan hétvége, amiről elégedetten távozhattunk, mert az autónk következetes volt, úgy reagált, ahogyan vártuk. És most gyakorlatilag ez az alapunk, mostantól próbálunk javítani a teljesítményen, és nem csak a problémákra keressük a megoldást.”

A Mercedesnél érzékelhető a hangulatváltozás. Míg korábban már leírták a szezonjukat, mostanság újra a bajnoki csatát emlegetik a csapattagok, Hamilton pedig Barcelonában azt is kijelentette, hogy hamarosan futamokat fognak nyerni. Itt egyelőre még nem tartanak, ám a bajnok most arról is beszélt, ezt mikorra jósolja.

„Remélem, hogy Silverstone-ig előrébb jutunk annyit az autónkkal, hogy a győzelemért harcolhatunk. A gyárakban mindenki gőzerővel dolgozik, és maximálisan bízom a csapatban.”

„Most tudjuk már, hogy van tartalék az autóban, és elkezdtük kiaknázni. De ez itt egy másik pálya. Bízom benne, hogy mostantól nem fogunk hullámozni hétvégéről hétvégére.”

Hamiltonék célja asok pattogást és rázkódást hozó monacói pénteki edzésnap után a középmezőny élére állni. Szerintük a Ferrarival és a Red Bull-lal ezen a hétvégén nem fogják tudni felvenni a versenyt.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak