Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris még küzd a mandulagyulladással

Norris még küzd a mandulagyulladással

PA Sport
A McLaren versenyzője, Lando Norris állítólag továbbra is mandulagyulladással küzd, minimális időt tudott pihenéssel tölteni a Spanyol Nagydíj óta, a monacói pályaeseményeken viszont várhatóan részt fog venni.

Norris már a barcelonai hétvége elején jelezte, betegséggel küzd: fejfájásra panaszkodott, megjegyezte, a látással is gondjai vannak, valamint fáradtnak érzi magát. A futam után (melyen a nehézségek ellenére tisztességesen helyt állt, és pontot szerzett a McLarennek) kiderült, mandulagyulladása van.

Főnöke, Andreas Seidl akkor elmondta, bár készülnek arra is, hogy adott esetben helyettesíteni kell versenyzőjüket, a terv az, hogy Norrist ültetik autóba, aki a spanyol és a monacói hétvége közötti – minimális – szünetben kipihenheti magát.

Lando Norris (Fotó: XPB)

A helyszínen tartózkodó sportriporter, Phil Duncan jelentése szerint ez nem igazán jött össze. Az újságíró csütörtök este beszélgetett Norrisszal, aki elárulta, továbbra is mandulagyulladással küzd, a vasárnapi verseny óta pedig nagyjából nyolc órát tudott aludni. Ennek ellenére a terv továbbra is az, hogy részt vesz a pályaeseményeken.

A pályán kívül viszont elképzelhető, hogy „csendes” hétvégét teljes: sajtótájékoztatóit, akárcsak a barcelonai verseny után (ekkor rögtön a McLaren orvosi csapatánál volt jelenése), már most lemondták Monacóban.

Amennyiben Norris mégsem vállalja, vállalhatja az indulást, a McLarennek papíron több versenyző is a rendelkezésére állhat. Opció lehet a Mercedes tartalékos kettőse, vagyis Stoffel Vandoorne (aki két évig egyébként versenyzett is a McLarennél) valamint Nyck de Vries, de az év elején az Alpine-nal is megegyeztek arról, hogy szükség esetén autóba ültethetik védencüket, Oscar Piastrit.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak