Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo az M4 Sportnak: „Nincs közöttünk törés a McLarennel”

Ricciardo az M4 Sportnak: „Nincs közöttünk törés a McLarennel”

Boxutca
Nem érzi alaptalannak Daniel Ricciardo a főnöke vele kapcsolatban megfogalmazott kritikáit. Az M4 Sportnak őszintén beszélt a problémáiról és arról, mi hiányzik még neki a McLarennél.

Mindig optimista, mindig mosolyog, a mostani időszak azonban nem a legkönnyebb Daniel Ricciardo számára. Csupán egy pontszerző helyezést tud felmutatni eddig 2022-ben, és legutóbb Barcelonában az újabb halovány teljesítménye után még a McLaren ügyvezetője, Zak Brown is nyíltan kimondta: nem felelt meg az elvárásaiknak az eddigi közel másfél évük alatt.

Ricciardo az M4 Sport helyszíni tudósítójának, Ujvári Máténak elismerte, Brown kritikája megalapozott.

„Nem veszem ezt személyesnek. Nem mondhatom rá, hogy nem igaz. Ők többet akarnak tőlem, és én is többet akarok az autótól. A csapattal mindketten szeretnénk, hogy ez megtörténjen.”

„Már megmutattuk, hogy képesek vagyunk rá. Megtörténhet, amikor elégedett vagyok az autóval, és jól teljesít, akkor képesek vagyunk versenyeket nyerni, mint Monzában. A kiegyensúlyozottság hiányzik. Nem a tíz-tizenkettedik helyekért akarok versenyezni. Néha úgy kell kitalálnom, hogyan működik az autó, mindent ki kell hoznom belőle,”

Daniel Ricciardo (Fotó: Boxutca)

„Zak megjegyzései tehát jogosak, mindkettőnk céljai felől nézve. Amikor aláírtuk a szerződést… nyilván nehéz úgy kitűzni célokat az F1-ben, hogy rendben, harmadikak leszünk minden versenyen, de elszántak voltunk, és úgy éreztük, tudjuk, hol tartunk. És folyamatosan nem voltunk elég sokszor elég közel ehhez.”

Ricciardo nyomatékosította, a találgatásokkal ellentétben semmiféle súrlódás nincs közöttük a McLarennel.

„Minden rendben van ezzel. Még mindig egy irányba húzunk, nem veszem ezt személyesnek, nincs közöttünk törés a csapaton belül. Egyszerűen csak szeretnénk jobb eredményeket”

– fejtegette az ausztrál.

A kérdésünkre, tudja-e pontosan, hogy mi a problémája, és miért nem tudja szállítani a jó eredményeket, Ricciardo elmondta, Barcelona után arra jutottak, hogy voltak bizonyos gondok az autóval. „Voltak problémák, amik megmagyarázzák a történteket, különösen a vasárnapit, a nagyon lassú versenytempót. És persze vannak apróságok is menet közben, például Miamiban nem jutottunk ki időben a Q2-ben a garázsból egy probléma miatt. Voltak tehát dolgok, amik nem kedveztek nekünk. De még ha ezeket félre is teszem, akkor is elmondhatom, nem érzem százszázalékosnak magam az autóban, és próbálok túllépni ezen a bizonyos érzésen.”

„Azért vannak hétvégék, amikor jól érzem magam, amikor meg tudom mutatni magamat. Csak el kell jutnunk arra a szintre, ahol minden egyes hétvégén megvan ugyanez” – magyarázta a McLaren versenyzője.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: Boxutca)

További tartalmak