Musorujsag
Élő Eredmények

Túl messzire ment a kísérletezéssel, a falban kötött ki Ricciardo

Túl messzire ment a kísérletezéssel, a falban kötött ki Ricciardo

F1, Sky Sports
Az egyikük éppen csak kiheverte az őt majdnem kiütő betegséget, a másikukat meg kiütötte a fal – felemás napon van túl a McLaren Monacóban.

Balesettel ért véget a 2018-as monacói győztes napja a hercegségben. Daniel Ricciardo az Uszoda-sikánban veszítette el az irányítást a McLarenje fölött a második pénteki szabadedzés 15. percében. Nem éppen ideális kezdés a barcelonai kudarc után a fonalat kereső ausztrál számára. A jó hír a rosszban, hogy nem sérült meg a falnak csapódástól. Az autója viszont annyira igen, hogy idő nélkül, két körrel zárja a második tréninget.

„Gyorsan történt az egész, de mégis lelassult minden. Tudtam, hogy mi fog történni, és próbáltam is menteni, de nem sikerült. Már a tizenhármas kanyarban kezdtem elveszíteni az autót, és éreztem, hogy kezd kimenni alólam. Kicsit furcsa ez, mert az ember általában a tizennégyesben kap el ilyen pillanatot a kerékvetőn, ha túl rámenős, és az autó könnyebbé válik”

– magyarázta a nyolcszoros futamgyőztes.

Elárulta, némi kísérletezésnek is volt köze a balesetéhez. „Kipróbáltunk pár dolgot a beállításokkal, és egy kicsit talán túl messzire mentünk pár dologban. Próbáltam menteni, de nem tudtam. Az egész edzést kihagytam, de rendben vagyok, készen állok a holnapra. A délelőtt jó volt, Lando egészen jó második edzést futott, szóval vissza fogunk vágni!”

Daniel Ricciardo (Fotó: Formula1/Twitter)

A beállításokkal való kísérletezés kapcsán Ricciardo elmondta, mivel egészen jól sikerült az első edzésük, próbáltak még többet kisajtolni az autóból. „Sosem tudhatod, ha nem próbálod ki. Az az első köröm volt, nem igazán olvastam még a dolgokat, hirtelen történt” – szabadkozott.

A délelőtti első edzés mindenesetre kapaszkodót jelenthet Ricciardo számára. Akkor a 7. helyen zárt, mindössze 0,101 másodpercre Lando Norristól. „Élveztem a délelőttöt. A mezőny első felében voltunk végig, és magabiztos voltam. Az autók nehezek és merevek, a pálya rázósabb, és az nyilván rontja az élményt. Emellett meleg is van, fárasztó, de élveztem az első edzést. Ezért is sajnálom, hogy kihagytam a másodikat, mert nagyon vártam, hogy próbára tehessem a lágy gumikat” – összegzett Ricciardo.

 

Norris még nincs rendben, de már tudja élvezni

Norris eközben mindkét edzést az 5. helyen zárta, a középmezőny legjobbjaként. Hátránya délután 0,638 másodperc volt Charles Leclerc-rel szemben, vagyis csak két tizedre volt a Red Bulloktól.

A brit esetében a nehézséget a múlt heti mandulagyulladása jelentette, melyből még nem teljesen épült fel. „Már majdnem rendben vagyok” – mondta a brit. „Nem vagyok még százszázalékos, de el nem tudom mondani, mennyivel jobban vagyok, mint a múlt héten. Kilencven százalékban helyre jöttem. Még a torkommal bajlódok kicsit, köhögök is, de a láz és a többi már elment, így jobban élvezem, jobban koncentrálhatok a vezetésre.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Az első nap rendben volt, elégedett vagyok. Monaco mindig élvezetes, a pálya igazán próbára tesz. Meg kell találnod a határt, de nem lépheted át. A lényeg, hogy ki képes jobban játszani a tűzzel úgy, hogy nem égeti meg magát.”

„Az autónk jól teljesített, már tavaly is jó volt itt. van okunk magabiztosnak lenni, jó munkát végezhetünk az autóval.”

Norris hozzátette, szeretné megtartani a pozícióját a középmezőny élén. „Nem lesz könnyű. A Mercedes és az Alpha Tauri is közel van, Az kicsit meglepett, hogy a Mercedes előtt zártunk, arra számítottam, hogy előttünk lesznek. Szeretnénk előttük maradni, ha lehetséges” – mondta a célokról Norris.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak